Foci

Georges Leekenst már saját játékosai is kritizálják

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örök optimista. A labdarúgói merőben másképp látják a helyzetet.

Szerda este a magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlen játszott Fehéroroszországgal Bresztben. A találkozó képe alapján – ahogy mondani szokták – a végeredmény ránk nézve hízelgő. Inkább megúsztunk egy komolyabb verést, minthogy győzelmi esélyeink lettek volna. A legelszomorítóbbnak az a szervezetlenségből fakadó tanácstalanság, esetlegesség tűnt, amely Georges Leekens eddigi két mérkőzése alkalmával is feltűnő volt, és ezúttal is mindvégig jellemezte a válogatott játékát.

Georges Leekens teljes homályban van
Nagyon úgy tűnik, a kapitánynak kevés volt 4 hónap, hogy megismerje a magyar játékosokat. Hozzá képest Pintér Attila válogatottja fantasztikusan szervezettnek tűnt. Elemzés.

A találkozó után két játékos, Elek Ákos mellett a parádés védéseket bemutató Gulácsi Péter is óvatos, de teljesen közérthető kritikát fogalmazott meg a kapitánnyal kapcsolatban.

Ad hoc jellege volt a mainak. Többet kellene gyakorolnunk, egyelőre ez kevés lesz szombaton és szeptemberben is. Ebben az évben ez nagy nulla. Eddig úgy néz ki, hogy a szövetségi kapitánnyal nem igazán találjuk meg a hangot. Reméljük ez a jövőben vűáltozni fog

– nyilatkozta a mérkőzést követően Elek Ákos az m4sportnak. Gulácsi Péter, aki több bravúrral tartotta meccsben a magyar válogatottat, szintén elkeseredetten értékelte a szerda esti mérkőzést.

Összességében úgy érzem túl passzívan játszottunk a labda ellen, nem nagyon mentünk bele a párharcokba. Nemzetközi szinten párharcokat kell nyerni, és ezt nem tettük meg. Hogy ezt minek tudható be, annak van rengeteg oka. Ezt szervezettséggel lehet ellensúlyozni, de mi ennek az útnak még az elején járunk. A mai meccs nem volt biztató, mert egy nálunk alacsonyabban rangsorolt ellenfél ellen habár idegenben döntetlent játszottunk, de a játékban ők voltak veszélyesebbek

– értékelt és egyben utalt a szervezetlenségre az RB Leipzig kapusa.

A stúdióban Buzsáky Ákos szakértő már sokkal keményebben fogalmazott. Az amúgy rendre a válogatottat támogató szakértő végképp nem kímélte a Leekens által elképzelt játékszerkezetet. Úgy fogalmazott:

Vannak különböző aspektusai a játéknak. Fizikális, mentális és játéktudás. Ez alapján a meccs alapján, és az eredménytől eltekintve nézzük meg, hogy fizikálisan, mentálisan és játéktudásban ki volt a jobb csapat. A mai mérkőzésen mind a három téren felülmúltak minket a fehéroroszok és számunkra hízelgő ez az 1-1. Ha fehérorosz szakértők lennénk, akkor most boldogan ülnénk itt, és számos dolgot tudnánk elemezni, amit öröm volt nézni. Szerkezetben és védekezésben is kudarcot vallottunk.


Nyitóképen: Szalai Ádám (b) és a fehérorosz Mihail Szivakov a Bresztben rendezett felkészülési labdarúgó-mérkőzésen 2018. június 6-án. A háttérben Elek Ákos (6-os mezben) vár beavatkozásra Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1)
2018.06.06., Breszt, Fehéroroszország. 19.00 (tv: M4)
j.v.: Szergej Lapocskin (orosz)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Kádár, Vinícius, Szabó J. – Nagy Ádám (Vadócz, 46.), Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Kleinheisler (Varga J., 77.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.)
Fehéroroszország: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak – Szavickij, Majevszkij, Sztaszevics – Szaroka
Gól: Varga R. (28.), ill. Szaroka (26.)
Sárga: Varga J. (88.), Pátkai (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik