Foci

Azzal próbálkozik a válogatott, ami még sose sikerült neki

Négy nap alatt két felkészülési mérkőzést játszik a labdarúgó válogatott. Szerdán Bresztben Fehéroroszország ellen lép pályára a pillanatnyilag legjobbnak gondolt magyar tizenegy, majd Georges Leekens vezetésével szombaton a Groupama Arénában már a világbajnokságra készülő Ausztrália lesz az ellenfél.

Ami érdekes, a belga kapitány olyannal próbálkozik, ami eddig sosem ment. Magyarország mindkét válogatottal 2-2 mérkőzést játszott eddig, de még egyszer sem sikerült győzni ellenük.

Ausztrália mindkét alkalommal vendégségbe érkezett Budapestre és 3-3 góllal terhelte meg a hálónkat. Először 1997. áprilisában Puskás Ferenc 70. születésnapjára szervezett mérkőzésen találkoztunk velük, de nem sikerült az ünnep, mert Öcsi bácsi 3-1-es vereséget kapott ajándékba Csank János csapatától.

Három évvel később, 2000. februárjában, Bicskei Bertalan vezetésével az Üllői úton még gólt sem tudtunk rúgni nekik (3-0).

Az április-február leosztás érdekes módon Fehéroroszország ellen is megmaradt, mi több, a szovjet utódállam is hat gólt vágott eddig nekünk, de Belorusszia ellen legalább egy fokkal jobb a helyzet.

2002. áprilisában Debrecenben Gellei Imre együttese egy laza ötöst kapott (2-5). Érdekesség, hogy a még ma is aktív, éppen sérüléséből lábadozó Gera Zoltán kezdő volt az Oláh Gábor utcai mérkőzésen, amely után úgy nyilatkozott:

El kell gondolkodni azon, hogy miképpen történhetett meg mindez. Jól kezdtünk, lendületben voltunk, aztán villámgyorsan kaptunk négy gólt.

A két válogatott elleni egyetlen pontunkat 2013-ban Egervári Sándor csapata egy langymeleg februári estén a beleki edzőtáborban érte el (1-1).

Labdarúgó-válogatott, felkészülési mérkőzések, program:

Június 6. (szerda), 19.00, Breszt: Fehéroroszország–Magyarország (Tv: M4 Sport)
Június 9. (szombat), 17.30, Budapest, Groupama Aréna: Magyarország–Ausztrália (Tv: M4 Sport)

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hegedűs János (Puskás Akadémia FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szabó János(Paksi FC), Tóth Bence (Videoton FC), Vinícius (Videoton FC)

Középpályások: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC), Szoboszlai Dominik (FC Liefering – Ausztria), Vadócz Krisztián(Kitchee SC – Hongkong), Varga József (Videoton FC)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Szalai Ádám(Hoffenheim – Németország), Varga Kevin (Debreceni VSC), Varga Roland (Ferencváros)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik