Foci

A cselgáncsosok elítélték Sergio Ramos Szalah elleni megmozdulását

Az internet nép még mindig nem unja a Bajnokok Ligája-döntő egyik legdrámaibb pillanatát, amikor Sergio Ramos, a Real Madrid védője úgy vitte földre Mohamed Szalah-t, a Liverpool játékosát, hogy az angol bajnokság gólkirályát vállsérülés miatt le kellett cserélni.

A médiában az eset után a legtöbb helyen azt írták, Ramos cselgáncsozókat idéző mozdulattal intézte el Szalah-t, mi magunk is így fogalmaztunk, amikor felidéztük, hogy a spanyol védőnek már tavaly, a Juventus elleni fináléban is volt egy nagyon hasonló megmozdulása.

Ugyanakkor az Európai Cselgáncs Szövetség a Twitter-oldalára kirakott egy képet a Ramos-Szalah incidensről, amely alá tanulságos szöveget írtak: szabálytalan karbefogó technika cselgáncsban, de futballban éppen elég ahhoz, hogy Bajnokok Ligáját nyerj.

A bejegyzést azóta 18 ezren megosztották, miközben az eseten felháborodó szurkolók indítottak egy petíciót, amelynek az a célja, hogy tiltsák el Ramost, mert szerintük szándékosan akart sérülést okozni az ellenfél kulcsjátékosának.

A petíciót kedd délutánig 450 ezernél is többen írták alá,

de ennek komoly súlya nincs igazából, az UEFA eddig sem az ilyen típusú kezdeményezések hatására tiltott el vagy éppen mentett fel valakit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik