Foci

Az UEFA nem indít vizsgálatot Ramosszal szemben

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem bünteti meg Sergio Ramost, a Real Madrid csapatkapitányát, aki a Liverpool kapusával, Loris Kariusszal ütközött a Bajnokok Ligája szombati fináléjában.

BL-döntő: Sergio Ramos Kariusnak is bemosott egyet
A második félidőben lemaradtunk egy nagyon csúnya könyökösről. Videó a cikkben.

A címvédő spanyolok 3-1-es sikerével zárult összecsapáson 0-0-s állásnál az angolok védője, Virgil van Dijk az ötösön belül hátulról meglökte Ramost, aki estében – a visszajátszások tanúsága szerint – könyökével a hálóőr arca felé csapott. Íme az eset:

Az UEFA bejelentése szerint “ebben az esetben nem alkalmazható” az a fegyelmi szabály, amely lehetővé teszi vizsgálat indítását olyan súlyos szabálytalanságoknál, amelyeket a játékvezető nem vett észre. Az UEFA egyben bejelentette, hogy “más tiltakozást nem nyújtottak be”.

Ramost számos bírálat érte, mivel összeakaszkodott a Mersey-partiak legjobbjával, Mohamed Szalah-val is, aki vállsérülést szenvedett az esés után és le kellett cserélni. Sergio Ramos azóta valódi közellenség lett Egyiptomban, sőt petíció is indult a büntetésének kiharcolására, amelyet cikkünk születésekor több mint 470 ezren aláírtak már.

A cselgáncsosok elítélték Sergio Ramos Szalah elleni megmozdulását
Abban a sportágban ez szabálytalannak számít, fociban BL-t lehet nyerni vele.

Az UEFA mai közleménye után azonban aligha kerül sor bármilyen vizsgálatra, vagy szankcióra.

Kiemelt fotó: Paul ELLIS/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik