Foci

Cristiano Ronaldót pont az ilyen meccsekre teremtették

Szombaton este rendezik az európai klubfutball csúcsmérkőzését, a Bajnokok Ligája döntőjét, a kijevi Olimpiai Stadionban a legutóbbi két kiírást megnyerő Real Madrid ellenfele a Liverpool lesz. Zinédine Zidane vezetőedző pénteki sajtótájékoztatóján elsősorban Cristiano Ronaldo állapotára voltak kíváncsiak az újságírók, a portugál ugyanis még a Barca elleni 2-2-es rangadón megsérült – más kérdés, hogy a francia már többször elmondta, hogy játékosa rendben lesz és Ronaldo azóta pályára lépett, sőt, gólt is lőtt a Villarreal ellen.

Nagyon jó formában van. Korábban azt mondtam, 150 százalékos állapotban lesz a döntőre, de ha csak 140, az sem baj. El kell mondanom róla valamit: őt pontosan az ilyen meccsekre teremtették. Szombaton ezt újra láthatjuk majd

– idézi a goal.com Zidane-t.

BL-döntő: Zidane semmit nem tud, csak nyerni
Az előttünk álló szombat este egyik legnagyobb kérdése: lehet-e korszakos edző Zinédine Zidane-ból?

Sokak szerint tele lesz csalódott játékossal a Real kerete a kezdő tizenegy kihirdetésekor, de Zidane nem aggódik emiatt:

„Rengeteg jó játékosunk van, óhatatlan, hogy valaki kimarad a kezdőből. Nyilván lesz némi csalódottság, de amint elkezdődik a mérkőzés, ennek már nem lesz helye. És ők is tökéletesen tudják ezt, egységesek vagyunk. Nagyon fontos a padról érkező támogatás is. Ez egy edző legnehezebb feladata: amikor olyan embert kell kihagynia, aki játéka alapján kezdhetne” – vélekedett a francia.

A Real Madrid – Liverpool BL-döntőt szombaton 20.45.től rendezik.

Bajnokok Ligája-döntő

Kijevi Olimpiai Stadion, Játékvezető: Milorad Mazic (szerb)

Real Madrid – Liverpool 20.45


Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Navas – Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal – Kroos, Casemiro, Isco, Modric – Ronaldo, Benzema

FC Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Mané, Firmino, Szalah

Nyitókép: JAVIER SORIANO / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik