Foci

Zidane új infókat mondott Ronaldo sérüléséről

Cristiano Ronaldo gólszerzés közben sérült meg a bokáján vasárnap Barcelonában, és bár a portugál játékos az első félidőt még végigjátszotta, a szünetben lecserélte őt Zinedine Zidane. A Real Madrid végül 2-2-es döntetlent játszott a már bajnok rivális otthonában.

Azóta azt találgatta mindenki, mikor játszhat ismét Ronaldo, aki tavasszal szédületes formában futballozik, csak kétszer nem talált be a legutóbbi 15 mérkőzésén klubcsapatában. Hétfőn azt írták a spanyol lapok, hogy nincs veszélyben a május 26-i Bajnokok Ligája-döntő, sőt, akár már a bajnoki szezon vége előtt visszatérhet. A Realnak még három mérkőzése van vissza: szerdán a Sevillával, szombaton a Celta Vigóval, majd az utolsó fordulóban a Villarreallal meccselnek.

Ami lenyűgöző, hogy 48 órával a meccs után Ronaldo már sétált és jelezte, hogy szeretne játszani, de hogy készen áll-e, azt nem tudom. Azt viszont meg tudom mondani, hogy ő és más sérültek, Dani Carvajal és Isco is bevethető lesz majd a BL-döntőben. Ez 150 százalék

– idézi a Marca Zidane-t, aki kedden tartott sajtótájékoztatót.

A francia szakember arról is beszélt hosszasan, hogy ő igyekszik teljesen pozitívan állni a dolgokhoz. Nem kesereg előre azon, hogy kinek a játéka van veszélyben, ő abban bízik, hogy mindenki a lehető leghamarabb felépül. Aztán majd amikor közeleg a nagy meccs, akkor meglátja, hogy kik azok, akik tényleg bevethetőek, az esetleges kimaradók pótlásán pedig ráér akkor agyalni.

Megkérdezték arról is, mi a véleménye róla, hogy rengeteg játékvezetői hiba volt az El Clásicón. Egyenes választ adott.

Túl sok a duma, de ez a lényegen nem változtat: döntetlent játszottunk, ennyi.

Ráterelődött a szó a Bajnokok Ligája kijevi fináléjára is, amit Zidane már nagyon vár, szerinte lenyűgöző mérkőzés lesz.

De ez nem Ronaldo és Szalah meccse lesz, hanem a Real Madridé és a Liverpoolé.

Nyitókép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik