Foci

Magyar Kupa: harc az elsőért és a tizedikért

Az Újpest FC a jubileumi 10., míg a Puskás Akadémia FC a történelmi első diadalára készül a labdarúgó Magyar Kupa szerdai fináléjában. A mérkőzést felvezető keddi sajtótájékoztatón mindkét vezetőedző egyetértett abban , hogy a két csapat bajnoki találkozóiból nem szabad kiindulni. A bajnokság mindhárom összecsapását a felcsútiak nyerték, ám Pintér Attila és Nebojsa Vignjevics is úgy véli, egy kupadöntő egészen más, mint egy bajnoki.

A csapat sokat tett, hogy a fináléban játsszon. A Kisvárda, a Zalaegerszeg, a Diósgyőr és a Debrecen búcsúztatásával megérdemelten szerepelhetünk a döntőben

– jelentette ki Pintér Attila, a Puskás Akadémia trénere.

A korábbi szövetségi kapitány szerint azért más a kupadöntő, mint a bajnoki meccsek, mert ebben az esetben nincs javítási lehetőség. Hozzátette, motivációnak nincsenek híján a játékosai, mivel a klub történetének legnagyobb sikerét érhetik el, éppen ezért, ahogy fogalmazott, nem játszadozni akarnak, hanem nyerni.

A fővárosiak szerb trénere, Nebojsa Vignjevics azt emelte ki, hogy a kupadöntő a kedvenc meccse éppen azért, mert nincs második lehetőség: vagy győz, vagy veszít egy csapat. Hozzátette, neki már mindkettőben volt része Újpesten, mivel 2014-ben elhódították a trófeát, két évvel később viszont alulmaradtak a fináléban.

Ebben a szezonban háromszor vertek meg minket ugyanazzal a taktikával. Vártak és védekeztek, majd kihasználták az egyéni hibáinkat

– idézte fel a mostani rivális ellen elvesztett három bajnoki mérkőzést Vignjevics, aki szerint ennek ellenére félelem nélkül fog futballozni az együttese.

A szakember azt is felidézte, hogy a nyolcaddöntő előtt azt mondta, ha a Pakson túljut a csapata, akkor megnyerik a kupát, s most abban bízik, hogy valósággá válik akkori kijelentése.

A játékosok közül a felcsútiak kapusa, Hegedűs Lajos arról beszélt, hogy már érzik a pezsgést egy nappal a találkozó előtt, illetve önbizalmat ad nekik, hogy háromszor is felülmúlták az Újpestet annak ellenére, hogy a lila-fehérek általában többet birtokolták a labdát.

A bajnokságban 16 gólig jutó újpesti csatár, Novothny Soma szerint a jubileumi 10. Magyar Kupa-diadal plusz motivációt jelent számukra. Kiemelte még, hogy a szurkolók nagy segítséget jelentenek, s biztos benne, hogy ezen a kupadöntőn az ő nagyobb és hangosabb jelenlétük előnyt jelent az Újpestnek.

A Magyar Kupa győztes csapata az Európa Liga-induláson túl 100 millió forinttal gazdagodik, míg a vesztes valamivel több mint 20 milliót kap. A meccsre délelőttig több mint 8000 jegy kelt el, ebből nagyjából 5000 Újpesten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik