Foci

Elmaradt a debreceni csoda, kupadöntős Pintér Attila Felcsútja

Hazai pályán 4-0-ra verte a Puskás Akadémia a Debrecent a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, úgyhogy gyakorlatilag csoda kellett volna a keddi visszavágón a Lokitól, hogy bejusson a fináléba. Érdekesség, hogy erre a meccsre Pintér Attila kilenc magyar játékost jelölt a kezdőbe.

A haon.hu cikke szerint 855 fő volt a hivatalos nézőszám. Georges Leekens szövetségi kapitány, Patrick de Wilde másodedző és Szélesi Zoltán köztük volt.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Már a meccs elején volt egy nagy lehetősége a DVSC-nek, de az 5. percben még nem tudtak betalálni, nem úgy a 38.-ban, amikor Tisza elé keveredett szerencsésen a labda, ő pedig közelről nem hibázott. Az első félidő kapcsán mindenképp meg kell még jegyezni Henty sárga lapját, fél óra játék után mutatta fel neki a játékvezető, mert látványosan szenvedett, miután leszerelték, aztán pillanatokkal később már úgy pattant fel a gyepről, mint akinek semmi baja.

A második félidő elején újabb gólt szerzett a Debrecen, Takács fejelt a vendégek kapujába, úgyhogy feléledtek a debreceni remények. Bár próbálkozott a hazai csapat, csak nem jött a harmadik gól, közben pedig a felcsútiak is többször lezárhatták volna végleg a párharcot. A legvégén például az a Szakály Péter, aki anno a Debrecenben focizott évekig, négy bajnoki címet és három Magyar Kupát nyert a Lokival.

Így hiába nyert 2-0-ra Herczeg András csapata, a Puskás Akadémia jutott be a kupadöntőbe, elérve ezzel a klub eddigi legnagyobb sikerét. Szerdán dől el, hogy az Újpest vagy a Balmazújváros lesz-e az ellenfél, a fővárosiak 2-1-es előnyből várják a visszavágót.

Eredmény – Magyar Kupa-elődöntő, 2. mérkőzés

Debrecen – Puskás Akadémia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Tisza (38.), Takács (51.)

Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4-2-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik