Foci

Felcsúton sok csoda történt már, ilyen még soha

Pintér Attila ötödik csapatát vezényelte Magyar Kupa döntőbe. A Vasassal (2006) és a Győrrel (2013) nem, de a Sopronnal (2005) és a Fradival (2004) nyert is, ami azt jelenti, ha már arrafelé jár, testközelébe kerül, nem szereti elereszteni a kupa fülét.

Kedd este Debrecenben tartott meg az odavágó négy gólos előnyéből kettőt aktuális csapata, a Puskás Akadémia (DVSC-PFLA 2-0). Az 52. születésnapját épp hétfőn, azaz az MK-visszavágó előtti nap ünneplő tréner így készülhet a triplázásra.

  • Felcsúti futballcsapat még sosem járt ilyen magasságban, még soha nem nyert trófeát a magyar labdarúgás legmagasabb szintjén.
  • Hamarjában olyan edző sem jut eszünkbe, aki öt különböző csapattal jutott be a Magyar Kupa döntőjébe és hárommal nyert is. Pintérnek erre nyílik lehetősége.

Garami Józsefnek például van három különböző csapattal MK-győzelme (Garami (1990 Pécs, 1997, 1998 MTK, 2003 FTC), de nincs öt különbözővel döntője.

A felcsúti edző és a PFLA előtt mindezért illik kalapot emelni. Kiváltképp, hogy ősszel és még a tavasz elején is úgy tűnt, a bajnokságban jobbára idegenlégiósokra építve inkább a kiesés ellen küzd majd csapatával.

Szemfényvesztés, ami Felcsúton zajlik
A Puskás Akadémia a hétvégi bajnokin tíz külföldi labdarúgóval ért el döntetlent a DVSC ellen. Képzelt riport a pálya széléről.

A szekér akkor indult meg, amikor nagyjából két hónapja váltott. Onnan kezdve többségében magyarokat vezényelt a kezdőbe és inkább nyer, mint veszít.

Azzal, hogy a 2005-ben alapított Puskás Akadémia Magyar kupa döntőbe jutott, történelme legnagyobb sikerét érte el. Ahogy a felcsúti futball is.

Pintér Attila és a csapat örül a sporttörténelmi sikernek, amely továbbíródhat május 23-án a Groupama Arénéban Forrás: pfla.hu

Ha a szerdai másik elődöntő visszavágón a Balmazújváros mondjuk 1-0-ra megveri az Újpestet, összejön az előzetesen senki által nem várt Felcsú-Balmaz „álomdöntő” a Magyar Kupában.

Ennek mindkét település, mindkét csapat elképesztően örülne. Talán csak a Magyar Labdarúgó Szövetség nem annyira, hiszen így prognosztizálhatóan nem lesz telt ház – ami nem mutat jól – és elmarad a remélt jegybevétel is.
(Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Eredmény – Magyar Kupa-elődöntő, 2. mérkőzés

Debrecen – Puskás Akadémia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Tisza (38.), Takács (51.)

Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4-2-vel.

Másik elődöntő:

Balmazújváros-Újpest FC
2018. május 09., 20 óra
első mérkőzés: Újpest-Balmazújváros 2-1

Magyar Kupa döntő:
Május 23. Groupama Aréna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik