Foci

Erre a meccsre ment rá a Barcelona veretlen szezonja

A Barcelona labdarúgócsapata a múlt hétvégén, a Levante otthonában kapott ki 5-4-re, ezzel pedig eldőlt, hogy bár a bajnoki címet elnyerték, de nem tudják majd lehozni ezt a szezont veretlenül. Azt a mérkőzést kihagyta Lionel Messi és senki sem értette, hogy Ernesto Valverde miért hagyta ki az argentint a csapatból.

Pedig a válasz egyszerű: szerdán Dél-Afrikában, a Nelson Mandela Centenáriumi Kupán játszott a katalán együttes, az ellenfél pedig a Mamelodi Sundowns volt. Márpedig amellett, hogy biztosan szép összeget fizettek a szervezők a Barcelonának és azért, hogy Messi is pályára lépjen, minden bizonnyal az argentin szövetség is kérte a Barcát, hogy ne hajtsák csapágyasra legjobbjukat az oroszországi világbajnokság előtt, főleg, hogy a katalánok számára már véget ért a szezon érdemi része.

Az összefoglaló:

Ami a szerdai mérkőzést illeti, a Barcelona simán nyert 3-1-re, Démbélé nyitott egy szép találattal, majd Luis Suárez és egy hatalmas védelmi hiba után André Gomes is betalált, a dél-afrikaiak ezután szépítettek. Amikor Vilakazi megszerezte a becsületgólt, akkor már Messi is a pályán volt, a 74. percben állt be.

Eredmény

Mamelodi Sundowns – Barcelona 1-3 (0-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik