Foci

Ezek után kisebbfajta csoda, hogy BL-döntőbe jutott a Real Madrid

Bár a bajnokságban és a kupában talán várakozáson alul teljesített a Real Madrid labdarúgócsapata, közben zsinórban harmadszor is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ha pedig május 26-án le tudnák győzni a Liverpoolt Kijevben, akkor a sorozat modernkori történetében először tripláznának – már a duplájuk is egyedülálló a BL-érában.

A Marca cikkét elolvasva elég nagy bravúr, hogy bármilyen trófeáért küzdhet a Real Madrid, ugyanis nem telt el úgy hónap, hogy ne sérült volna meg valaki a csapatból. Zinedine Zidane így lényegében sosem a teljes kerettel dolgozhatott együtt.

Összesen 36-szor sérültek meg a Real-játékosok az idényben.

A legtöbbször izomsérülés történt, de többeknek a vállukkal akadt gondjuk, Sergio Ramosnak pedig eltört az orra, hogy csak pár példát említsünk. A legelső kidőlő Jesús Vallejo volt még augusztusban, a legutóbbi pedig Cristiano Ronaldo, aki kedden már újra bekapcsolódott az edzésekbe. Neki az El Clásicón fordult alá a bokája gólszerzés közben.

A már említett Vallejo volt a legtöbbször sérült, négyszer, míg Gareth Bale háromszor. A walesinek december óta nem volt gondja, a szezon végére ismét hasznos tagja lett a Realnak.

A 24 fős keretből összesen 20 játékost érintett az említett 36 sérülés. Csak Casemiro, Borja Mayoral, Kiko Casilla és Achraf úszták meg eddig.

Fotó: LLUIS GENE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik