Foci

Ilyet sem láttunk még: tizenegyespárbaj közben állították ki a focikapust

1-1-re végződött az Írország-Hollandia negyeddöntő az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így büntetőpárbaj döntött arról, ki jut a legjobb négy közé. Az írek első lövője, Adam Idah hibázott, így az ötödik körben a hollandok csapatkapitánya, Daishawn Redan úgy állhatott a labda mögé, hogy ha gólt szerez, bejuttatja csapatát az elődöntőbe.

Az írek kapusa, Jimmy Corcoran azonban védeni tudott, és már azt ünnepelte, hogy életben maradtak a remények, de az öröme rövid ideig tartott csak,

a bíró ugyanis felmutatta neki a sárga lapot, mert úgy érezte, már a lövés előtt elmozdult a gólvonalról.

Corcorannek már volt egy sárgája, vagyis kiállította a bíró, a fiatal kapus érthetően összeomlott, hiszen nélküle jelentősen megcsappantak az írek továbbjutási esélyei. A megismételt büntetőre az egyik mezőnyjátékos, Oisin McEntee állt be a kapuba, de Redan nem adott esélyt neki, így Hollandia jutott be a négy közé.

Penalties

Ireland have been eliminated in controversial fashion at the U17 Euros after goalkeeper Jimmy Corcoran was shown a second yellow card for moving off his line too early during the penalty shootout .

Közzétette: RTÉ Soccer – 2018. május 14.

A szabály szerint egyébként valóban jár a sárga, ha a kapus még a lövés előtt előrefelé mozdul a gólvonalról, és a meccs után Joey Koorevaar, a hollandok kapusa azt nyilatkozta,

a bíró a büntetők előtt mindkettőjüket figyelmeztette, hogy lapot fog kapni, aki kiugrik.

Az eset mindenesetre precedensértékű, és kíváncsian várjuk, a nyári focivébén mennyire figyelnek majd a bírók a kapusok mozgására.

Az U17-es Eb-n a hollandok a házigazda angolokkal találkoznak az egyik elődöntőben, míg a másik ágon a belgák az olaszokkal csapnak össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik