Foci

Diego Simeone isten után az első ember Madrid egyik felén

Diego Simeone az európai szövetség büntetése miatt nem a pálya szélén dirigált, hanem több emelet magasan csak a díszpáholyból nézhette csapata Európa Liga elődöntőjének visszavágóját (Atlético Madrid-Arsenal 1-0).

Az ok: az odavágón az UEFA furcsa módon éppen az Arsenal edzője Arséne Wenger honfitársait, francia játékvezetői hatost delegált, majd Clément Turpin spori tíz perc után két sárga lappal kiállította a madridiaktól Sime Vrsaljkót. Simeone ezen kiakadt, őrjöngeni kezdett és minden további arsenalos szabálytalanságnál jelenetet rendezett.


Az Atlético edzője  olyan hevesen reklamált, hogy Turpin két perc után neki is megköszönte a közvetlen részvételt, és felterelte a lelátóra. Ezért büntette az UEFA.

Nos, mindez csapatát nem nagyon zavarta, követteék a megkívánt taktikát, és az első meccs végeredményének tudatában (1-1) amúgy atléticósan ölték a játékot, Diego Costa első félidő hosszabbításában szerzett gólja után végképp, mert az tökéletesen elégnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Az EL-döntőbe jutással Diego Simeone és csapata elképesztő sorozatot tud felmutatni. Az argentin szakember 2011 óta ül a kispadon. Csapatával

  • 2012-ben Európa Ligát nyert
  • 2014-ben BL-döntőbe (Real Madrid nyert 4-1),
  • 2015-ben BL-negyeddöntőbe (Real Madrid verte ki 1-0),
  • 2016-ban BL-döntőbe (Real Madrid 1-1, tizenegyesekkel),
  • 2017-ben BL-elődöntőbe (Real Madrid 4-2),
  • 2018-ban EL-döntőbe jutott,

így elmondhatja magáról, hogy hat év alatt negyedik európai kupadöntőjét játszhatja csapatával, amelyből egyet meg is nyert!

Elképesztő sorozat, amit a Wanda Metropolitano Stadion közönsége elképesztő módon hálált meg, 60 000 ember percekig  skandálta a nevét. Íme:

Európa Liga, elődöntő, visszavágó:

Atlético Madrid – Arsenal 1-0 (1-0)
gól: Diego Costa (45+2.)
továbbjutott: az Atlético Madrid, 2-1-es összesítéssel.

RB Salzburg (osztrák) – Olympique Marseille (francia) 2-1 (0-0, 2-0, 2-0) – hosszabbítás után 
gól: Haidara (53.), Sarr (65.,  öngól), illetve Rolando (116.)
kiállítva: Haidara (119.)
továbbjutott: az Olympique Marseille, 3-2-es összesítéssel.

Az Atlético-Marseille döntőt május 16-án játsszák Lyonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik