Foci

Tíz perc, két Atlético-kiállítás és őrület a végén

A francia Arséne Wenger arsenalos hazai pályán lejátszott utolsó európai kupameccsére az UEFA furcsa módon éppen francia játékvezetői hatost küldött. De kérjük, senki se keressen összefüggést abban, hogy Clément Turpin sporit tíz perc után küldte el melegebb éghajlatra Diego Simeone.

A játékvezető szimplán a szabályok szellemében vezette a meccset.

Történt, hogy az Arsenal-Atlético Madrid Európa Liga elődöntő első mérkőzés Sime Vrsaljko előbb a kezdő sípszó után 1:14-el felrúgta Wilshere-t, majd 9:09-el elkésve letaposta Lacazette bokáját.

A francia bíró az Atlético horvát védőjének mindkét megmozdulását sárgával jutalmazta – okkal -, így a 10. percben  társai beterelték zuhanyozni.

Csoda hát, ha az Atlético edzője kissé beborult az agyába, amikor alig két perccel az eset után az orra előtt szabálytalankodtak játékosával, Lucasszal Gimenez? Simeone olyan hevesen reklamált sárgát – nem volt igaza -, hogy Turpin neki is megköszönte a közvetlen részvételt, és felterelte a lelátóra.

Az ember azt gondolná, ilyen előzmények után simán összeroppan a Madrid és elhúz az Arsenal, de persze nem így történt. Sőt. Ugyan a londoniak a két kiállítás után akár több góllal is megterhelhették volna Oblak hálóját – 45 perc alatt 15 lövéssel próbálkoztak -, de kihagyták ziccereiket. Ugyanakkor a vendégek az első félidő hajrájára annyira feléledtek, hogy Griezmann kétszer is helyzetbe került, de Ospina mindkétszer hárítani tudta a támadó löketét.

A félidőre 0-0-al vonultak pihenni a felek. A második játékrész óriási hazai nyomással indult, amit nem sokáig bírt az Atlético. Griezmann vesztett labdát a saját térfelén. Wilshere Lacazette fejére tette a labdát, aki nem hibázott (1-0).

Lacazette nyolc perccel később kis híján duplázott, de újabb fejese épp hogy mellé ment egy Arsenal szögletet követően. A meccs végéig próbálta növelni előnyét a londoni csapat, míg a madridiak jobbára a vereség minimalizálásával voltak elfoglalva. Utóbbiak jártak sikerrel.

Griezmann ugyanis korrigálta korábbi hibáját a 82. percben. Egy előrevágott labdára a belső védő Koscielnyivel együtt indult, de utóbbi bénázott. A ziccert először Ospinába vágta, de másodjára már nem hibázott (1-1).

A vendégszektor megőrült Alighanem Simeone is a lelátón.

Letörték a Red Bull szárnyait
Az Európa Liga csütörtöki elődöntőjében, az Olympique Marseille két góllal legyőzte a Red Bull Salzburgot.

Európa Liga, elődöntők, eredmények:

Arsenal-Atlético Madrid 1-1
London, Emirates Stadion, játékvezető: Clement Turpin (francia)
Gól: Lacazette 61., illetve Griezmann (82.)

Olympique Marseille – RB Salzburg 2-0
Marseille, Stade Vélodrome, játékvezető: William Collum (skót)
Gól: Florian Thauvin 15., Clinton Njie 63.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik