Foci

Már megint egy döbbenetes hiba a Bayerntől, így lett döntős a Real Madrid

Ahogyan arról írtunk, a Real Madrid labdarúgócsapata végrehajtotta azt a bravúrt, hogy zsinórban harmadszor is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, az előző két kiírást ráadásul meg is nyerték. A keddi visszavágón ugyan a Bayern München korán vezetést szerzett, azonban Karim Benzema duplájával fordítani tudott a Real.

A mérkőzés összefoglalója:

A francia támadó a második félidő első percében, lélektanilag elég fontos pillanatban szerezte a második gólját, nem mindennapi körülmények között ráadásul. Passzolgattak hátul a németek, amikor Corentin Tolisso rosszul passzolt haza, az amúgy jól védő Sven Ulreich pedig érthetetlen, mit akart csinálni, mindenesetre a hóna alatt átgurult a labda. Ezek után büntetett Benzema.

Benzema második gólja külön:

Bár egyenlített James Rodriguez révén a Bayern és voltak lehetőségeik akár a továbbjutásra is, végül 2-2-es döntetlent játszottak, ami a Realnak volt jó, amely 4-3-mal hozta le a párharcot. A münchenieket zsinórban negyedszer ejtette ki spanyol csapat a BL-ből.

Két büntetőt nem adott meg a játékvezető a Bayernnek
Márpedig ez egy ilyen szoros párharcban továbbjutást befolyásoló tévedés.

Az első meccsen, amikor a spanyolok 2-1-re nyerni tudtak Münchenben, akkor a védő Rafinha adta el a labdát, amiből aztán a Real lekontrázta riválisát és megnyerte a mérkőzést.

Rafinha hibájának ez lett a vége egy hete:

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó

Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 2-2 (1-1)
gólszerzők: Benzema (11., 46.), illetve Kimmich (3.), James Rodríguez (63.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 4-3-as összesítéssel

A madridi csapat a május 26-i, kijevi döntőben az FC Liverpoollal vagy az AS Romával csap majd össze.

Nyitókép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik