Élő Foci

Sokkolóan nagy Bayern-bakiból nyert a Real Madrid Münchenben

Egy egészen érdekes mérkőzésen nyert a Real Madrid 2-1-re a Bayern München otthonában, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén. A cserejátékos Marco Asensio használta ki, hogy Rafinha hatalmasat hibázott egy szöglet után. Cristiano Ronaldo ezúttal nem volt eredményes.

A legutóbbi két kiírás győztese, a Real Madrid és a Bayern München elég sűrűn össze szokott futni a Bajnokok Ligájában, idén is az elődöntőben találkozott egymással a két sztárcsapat. A német csapat terve már rögtön az elején borult, Arjen Robbent az ötödik percben le kellett cserélni sérülés miatt.

A spanyolok kezdtek jobban, így teljesen váratlan volt, hogy Joshua Kimmich a 28. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak egy nagyjából 80 méteres sprint végén. Már mindenki be volt rendezkedve az 1-0-s félidei eredményre, amikor jött Marcelo és a 44. percben laposan a hálóba lőtt kapásból. A müncheniektől egyébként Jerome Boatenget is le kellett cserélni sérülés miatt.

Zinedine Zidane nyerőt húzott a szünetben, a második félidőre ugyanis Isco helyett Marco Asensiót küldte ki a pályára.

A 22 éves játékos pedig megnyerte csapatának a meccset, igaz, Rafinha hathatós közreműködésével. Egy német szöglet után a brazil védő nagyon komoly hibát csinált, eladta a labdát, Lucas Vazquez és Asensio pedig ketten lerohanták a Bayernt és eldöntötték a meccset.

A gólok:

Nem sokkal később Franck Ribérynek volt egyenlítési lehetősége, majd a 71. percben Cristiano Ronaldo gólját nem adták meg, mivel kézzel vette át a labdát lövés előtt. Volt még egy nagy helyzete Karim Benzemának és egy elpuskázott ziccere Robert Lewandowskinak.

Az az egy hiba végül eldöntötte a meccset, a Real Madrid 2-1-es előnyből várhatja a jövő heti visszavágót.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Allianz Arena, 70 000 néző, v.: Björn Kuipers

Bayern München – Real Madrid 1-2 (1-1)

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Boateng (Niklas Süle, 34.), Hummels, Rafinha – Javi Martínez (Tolisso, 75.) – Robben (Thiago Alcántara, 8.), Müller, James Rodríguez, Ribéry – Lewandowski

Real Madrid: Navas – Carvajal (Benzema, 67.), Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Kovacic, 83.), Kroos – Lucas Vázquez, Ronaldo, Isco (Asensio, a szünetben)

gólszerzők: Kimmich (28.), illetve Marcelo (44.), Asensio (57.)

sárga lap: Ribéry (52.), Thiago Alcántara (90.), illetve Casemiro (78.)

Kiemelt fotó: Christof STACHE/ AFP

Münchenben tudott nyerni a Real Madrid

Egy egészen érdekes mérkőzésen nyert a Real Madrid 2-1-re a Bayern München otthonában, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén. Marco Asensio használta ki, hogy Rafinha hatalmasat hibázott egy szöglet után.

Mit hagyott ki Lewandowski!

Nagyszerű labdát kapott, egy az egyben állt a kapussal szemben, de hibázott. És még csak egy szögletet sem tudott kiharcolni, a szamurájsérójú Navas hozta így játékba a labdát. Heynckes már csak lemondóan legyintett.

Meg nem adott gól a Realnál!

Cristiano Ronaldo kapott egy kiugratást és lőtt a hálóba, de láthatóan kézzel vette le a labdát, úgyhogy teljesen jogosan harsant fel a síp. Talán egy kicsit későn.

Te jó ég mekkora hiba! Vezet a Real

Egy teljesen sima kifejelt labdától szinte bepánikolt Rafinha, a csereként beállt Marco Asensio lecsapott, az utolsó hátvédet kipasszolták Lucas Vasquezzel, a spanyol pedig higgadtan a kapuba lőtt. Szépen végigvitték a támadást ketten.

Na most bepöccentek a szurkolók

Ribéry szabálytalankodott, amit Kuipers játékvezető nem csak lefújt, de sárgát is adott a franciának. Az első félidőben legalább három hasonlót engedett el a vendégeknek, ezért kifütyülték az ítéletet a drukkerek. Van benne valami…

Varan óriásit mentett

Egy szép támadás végén Ribéry beültette Carvajalt a hintába az alapvonalhoz közel, középre tett labdáját pedig az utolsó pillanatban pöckölte tovább a francia védő, így nem jutott el a berobbanó Müllerig.

Rámenősebb a Real

Feltűnő különbség eddig, hogy sokkal agresszívebben letámadnak a vendégek, az más kérdés, hogy higgadtan kipasszolják őket a hazaiak.

Ennyi volt az első félidő

Megnyomta a hosszabbítást a hazai csapat, Lewandowskiék fejjel veszélyeztettek többször is, de gólt már nem sikerült szerezni, így félidőben 1-1 az állás.

Hoppá, ott az egyenlítés!

Szépen lassan jött föl a Real Madrid, egy nagy keresztlabdát középre fejelt Carvajal, pont hosszú volt Cristiano Ronaldónak, hogy ollózni tudjon – szeretett volna pedig – ám éppen jól pattant Marcelo elé, a brazil pedig gyönyörűen a bal alsó sarokba zúdította a labdát. Sokat érhet ez még!

Olvasói sztorik