Élő Foci

BL: újabb kapitális hiba a Bayernnél, a Real Madrid zsinórban harmadszor döntős

A Real Madrid április 25-én 2-1-re nyert idegenben a Bayern München ellen, a Bajnokok Ligája idei kiírásának elődöntőjében. A spanyol csapatnak a meccsen gyengén játszó Cristiano Ronaldóra sem volt szüksége, Marcelo és Marco Asencio góljaival sikerült, amúgy jóval kevesebb lehetőségből, is előnybe kerülnie a párharcban.

A Bayernnél rengeteg sérült nehezítette a 72 éves Jupp Heynckes dolgát, ám így is benne volt a győzelem és továbbjutás a csapatában. Egy nagy visszatérőről biztos tudtunk: az osztrák David Alaba visszatért, és rögtön a kezdőben kapott szerepet az első meccsen óriásit bakizó Rafinha helyén.

Külön érdekessé tette a mérkőzést James Rodriguez személye, aki jelenleg éppen a Real Madridtól szerepel kölcsönben a német bajnoknál. 

A meccset a vendégek kezdték jobban, Joshua Kimmich szerezte meg a vezetést a Bayern számára a harmadik percben. A Real Karim Benzema duplájával fordított. A második gólja előtt hatalmasat hibázott a német kapus, Ulreich.

A hiba, ami mindent eldöntött:

A Bayern az egész meccsen uralta a mezőnyt, a középpályát, ez a 63. percben, James Rodriguez góljánál kifizetődőtt.

Az utolsó 20 percet nagyon megnyomta a vendég csapat, ám újabb gólt nem sikerült szerezniük, így a Real Madrid lesz ott Kijevben. A címvédő az elmúlt négy Bajnokok Ligája-szezonból háromszor (2013-2014, 2015-2016, 2016-2017) nyert, most pedig közel van ahhoz, hogy sorozatban harmadszor győzzön.

Eredmény, Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Real Madrid-Bayern München 2-2 (1-1)
2018.05.01., 20.45. Madrid, Santiago Bernabeu Stadion
Jv.: Cünet Cakir (török)
Real Madrid: Keylor Navas, Lucas Vázquez, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Kovacic (Casemiro, 72.), Kroos, Modric, Asensio (Nacho, 87.), Cristiano Ronaldo, Benzema (Bale, 72.)
Bayern München: Ulreich, Alaba, Sule, Hummels, Kimmich, Ribery, Thiago, Tolisso (Wagner, 75.), James (Martinez, 83.), Muller, Lewandowski.
Gólszerző: Karim Benzema (11., 46.), ill. Joshua Kimmich (3.), James Rodriguez (63.)
Sárga lap: Luka Modric (62.), Lucas Vazquez (66.), Casemiro (89.)
Piros lap: –
Továbbjutott: a Real Madrid 4-3-as összesítéssel.

BL: újabb kapitális hiba a Bayernnél, a Real Madrid zsinórban harmadszor is döntős

A Real Madrid öt év alatt negyedik alkalommal lesz ott a Bajnokok Ligája-döntőben, miután hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Bayern Münchennel. A meccset a vendégek kezdték jobban, Joshua Kimmich szerezte meg a vezetést a Bayern számára a harmadik percben. A Real Karim Benzema duplájával fordított. A második gólja előtt hatalmasat hibázott a német kapus, Ulreich. A Bayern az egész meccsen uralta a mezőnyt, a középpályát, ez a 63. percben, James Rodriguez góljánál kifizetődőtt. Az utolsó 20 percet nagyon megnyomta a vendég csapat, ám újabb gólt nem sikerült szerezniük, így a Real Madrid lesz ott Kijevben.

Letelt a 90 perc

És a hosszabbításból is kettő, ám még nincs kiírva, mennyit is hosszabbít pontosan a játékvezető.

89. perc

Müller buktatja Casemiro a kaputól 25 méterre, a brazil sárga lapot kap.

87. perc

Kihasználja utolsó cseréjét is Zinedine Zidane: Marco Asensio megy le, helyére, vagyis inkább hátra, extra védőnek érkezik Nacho.

83. perc

Újabb müncheni csere: Javi Martinez érkezik James Rodriguez helyére.

80. perc

10 perc van hátra, a Bayern mindent elkövet, hogy megszerezze a továbbjutást érő gólt. Thomas Müller fejét keresték egy beadásnál, a német támadó pedig pontosan csúsztatott a kapu felé, ám Keylor Navas épphogy, de ki tudta tolni szögletre a labdát.

HEINEKEN

Egy BLBajnokok Ligája-meccsen az utolsó perc is tartogathat izgalmakat.

75. perc

A Bayern is cserél: Sandro Wagner jön Tolisso helyére.

72, perc

Gareth Bale Karim Benzema helyett, Casemiro pedig Kovacic helyett érkezik.

70. perc

20 perc van hátra, a Real Madrid Gareth Bale-t fogja behozni.

Gól!

James Rodriguez góljával egyelít a Bayern München! A jobb szélen Süle rohant el, a beadását James vágta kapura, ám az először lepattant Varane-ról. James elment a saját lepattanójáért, és a hosszúba lőtt. 2-2!

59. perc

Óriási tűzijátékot úszott meg a Real, Navas már többször is verve volt, ám Sergio Ramos és Varane fantasztikus mentésekkel segítették ki. Parázs félóra előtt vagyunk.

54. perc, Ronaldo eldönthette volna

Egy kiváló kontratámadás végén Marcelo adta be a labdát Cristiano Ronaldóhoz, aki négy méterről, senkitől sem zavartatva, nem találta el a kaput. Fogta is a fejét a portugál, itt eldőlhetett volna minden.

51. perc

Nem esett össze a német bajnok. Egy szép támadás végén lőtt kapura David Alaba, csak Keylor Navason múlt, hogy nem lett belőle gól.

Gól!

Újabb óriási hiba, most Ulreich, a kapus rontott: Karim Benzema lecsapott a rosszul hazaadott labdára, Ulreich nem mert kilépni, elcsúszott, Benzema köszönte szépen, üres kapuba juttatta a labdát. 2-1, Real Madrid!

Olvasói sztorik