Élő Foci

BL: újabb kapitális hiba a Bayernnél, a Real Madrid zsinórban harmadszor döntős

A Real Madrid április 25-én 2-1-re nyert idegenben a Bayern München ellen, a Bajnokok Ligája idei kiírásának elődöntőjében. A spanyol csapatnak a meccsen gyengén játszó Cristiano Ronaldóra sem volt szüksége, Marcelo és Marco Asencio góljaival sikerült, amúgy jóval kevesebb lehetőségből, is előnybe kerülnie a párharcban.

A Bayernnél rengeteg sérült nehezítette a 72 éves Jupp Heynckes dolgát, ám így is benne volt a győzelem és továbbjutás a csapatában. Egy nagy visszatérőről biztos tudtunk: az osztrák David Alaba visszatért, és rögtön a kezdőben kapott szerepet az első meccsen óriásit bakizó Rafinha helyén.

Külön érdekessé tette a mérkőzést James Rodriguez személye, aki jelenleg éppen a Real Madridtól szerepel kölcsönben a német bajnoknál. 

A meccset a vendégek kezdték jobban, Joshua Kimmich szerezte meg a vezetést a Bayern számára a harmadik percben. A Real Karim Benzema duplájával fordított. A második gólja előtt hatalmasat hibázott a német kapus, Ulreich.

A hiba, ami mindent eldöntött:

A Bayern az egész meccsen uralta a mezőnyt, a középpályát, ez a 63. percben, James Rodriguez góljánál kifizetődőtt.

Az utolsó 20 percet nagyon megnyomta a vendég csapat, ám újabb gólt nem sikerült szerezniük, így a Real Madrid lesz ott Kijevben. A címvédő az elmúlt négy Bajnokok Ligája-szezonból háromszor (2013-2014, 2015-2016, 2016-2017) nyert, most pedig közel van ahhoz, hogy sorozatban harmadszor győzzön.

Eredmény, Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Real Madrid-Bayern München 2-2 (1-1)
2018.05.01., 20.45. Madrid, Santiago Bernabeu Stadion
Jv.: Cünet Cakir (török)
Real Madrid: Keylor Navas, Lucas Vázquez, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Kovacic (Casemiro, 72.), Kroos, Modric, Asensio (Nacho, 87.), Cristiano Ronaldo, Benzema (Bale, 72.)
Bayern München: Ulreich, Alaba, Sule, Hummels, Kimmich, Ribery, Thiago, Tolisso (Wagner, 75.), James (Martinez, 83.), Muller, Lewandowski.
Gólszerző: Karim Benzema (11., 46.), ill. Joshua Kimmich (3.), James Rodriguez (63.)
Sárga lap: Luka Modric (62.), Lucas Vazquez (66.), Casemiro (89.)
Piros lap: –
Továbbjutott: a Real Madrid 4-3-as összesítéssel.

Szünet

A Bayern München rendre meg tud úszni a széleken, illetve a középpálya közepén is sikerül általában átjatszani Mateo Kovacicot. A BL-címvédő kontrákkal operál, eddig sikeresen. Most 15 perces szünet következik.

45. perc

Középről, 20 méterről veszélyeztetett Tolisso, és nem sokat tévesztett, ám marad az 1-1. Azóta kiderült, a játékvezető 1 percet hosszabbít.

39. perc - két nagy madridi esély

Cristiano Ronaldo becsapta a tizenhatoson belül Alabát, majd ballal a rövidet célozta, de Ulreich a helyén volt. A szögletnél Sergio Ramos emelkedett a legmagasabbra, de csak az oldalhálót sikerült eltalálnia.

34. perc

Mit hagyott ki James Rodriguez? Mats Hummels indult el saját térfeléről, majd kiugratta Lewandowskit, aki Navasba lőtte a labdát. A kipattanót Thomas Müller fejelte vissza a bal lapufánál, James pedig három méterről, a kvázi üres kaput nem tudta eltalálni.

30. perc

Lehetőségek itt is, ott is, de az eredmény változatlan. A Bayern München irányítja inkább a középpályán a játékot, de minden madridi támadás magában hordozza a lehetőséget a gólra.

Nincs meglepetés

Többet van a labda a német bajnoknál (54%-46%), a Real inkább a kontrákra építi a támadásait.

20. perc

Mindkét csapat veszélyeztet, a Bayern kicsit többet kerül a Real kapuja elé. A német bajnok a két szélen veszélyeztet, mind Marcelót, mind Lucas Vazquezt megverik a müncheni szélsők.

Gól!

A Real kezd kijönni a Bayern fojtásából, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Karim Benzema fejjel egyenlít Marcelo pazar beadását követően. 1-1.

6. perc

Meg is volt Cristiano Ronaldo első helyzete, de a portugál néhány méter tévesztett Benzema lapos beadását követően.

Gól!

Annyira jól kezdett a Bayern, hogy a harmadik percben Joshua Kimmich góljával meg is szerzi a vezetést. Hidegzuhany!

2. perc

Nagy elánnal kezd a Bayern München, oldalról már egy szabadrúgással, majd egy szép akcióval is veszélyeztettek. Mindkétszer helyén volt Keylor Navar, a madridiak kapusa.

Elkezdődött!

A Real Madrid kezdte a meccset, ők a szokásos fehérben, a Bayern pirosban játszik ma.

Olvasói sztorik