Foci

Ebben a mutatóban Ronaldo nagyon veri Messit

Volt miről beszélni a szerdai Real Madrid – Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzés után. A negyeddöntő visszavágóján az olaszok 3-0-ra vezettek a Santiago Bernabéu Stadionban, azaz sikerült ledolgozniuk a hazai pályán összeszedett háromgólos hátrányukat, ám a rendes játékidő hajrájában büntetőt kapott a Real. Cristiano Ronaldo lépett a labda mögé és kíméletlenül a felső sarokba bombázott, továbblőve ezzel a címvédőt.

Az összefoglaló:

Nagy vita volt róla, hogy jogos volt-e a tizenegyes, arról meg még inkább, hogy ki kellett-e állítani a reklamáló Gianluigi Buffont, akinek könnyen elképzelhető, hogy ez volt az utolsó BL-meccse. Ezekből következik az is, hogy Michael Oliver játékvezetővel foglalkoztak a legtöbbet a csapatok, a szurkolók és a sajtó is.

Michael Oliver játékvezető vagy vakmerően bátor, vagy émelyítően ostoba
Az angol szerda esti, 93. percben meghozott döntésével egyszerre lett az imádat és a közutálat tárgya. Bemutatjuk az embert, aki eldöntötte a Real-Juvét.

Pár nap távlatában itt az ideje egy kis statisztikának is, főleg, hogy e tekintetben is van miről beszélni. Természetesen a szédületes formában játszó Ronaldóról van szó és Lionel Messiről.

A Marca bogarászta ki az alábbi adatsort, amiből kiderül, hogy a portugálnak igazán a BL egyenes kieséses szakasz a terepe és ebben a mutatóban nagyon veri az argentint. Nézzük csak:

  • A csoportkörben egál a helyzet, mindkét játékos 60-60 gólt szerzett karrierje során.
  • A nyolcaddöntőben Messi-fölény van, ő 24 találatot szerzett, Ronaldo 20-at.
  • A negyeddöntőtől kezdve viszont már brutális a portugál fölénye: ebben a szakaszban 23-10-re vezet.
  • Az elődöntőkben Ronaldónak 13 gólja van, szemben Messi 4 találatával.
  • És a finálékban is a Real Madrid játékosa vezet, ő eddig négyszer volt eredményes, míg argentin riválisa kétszer.

Szóval nem elég, hogy Cristiano Ronaldo 120 eddigi góljával a sorozat történetének legeredményesebb góllövője, de pont a kiesés szakaszban él igazán. Úgyhogy kezdhet is rettegni a Bayern München, pénteken ugyanis a bajor sztárcsapatot sorsolták össze a címvédővel. Messi és a Barca számára az AS Roma jelentette a végállomást.

Nyitókép: MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik