Foci

BL-sorsolás: Bayern-Real, Liverpool-Roma

Pénteken az Európa-liga elődöntőinek sorsolását 12 órakor már megejtették (párosítások itt) Nyonban, és bő egy órával később azt is megtudhattuk, kit, kivel sorsoltak össze a Bajnokok Ligája döntőjébe jutásról döntő párharcokban.

A BL 1995 óta íródó történetében először fordult elő, hogy a négy legnagyobb európai bajnokság – spanyol, olasz, német, angol – egy-egy képviselője is ott lesz az elődöntőben. A Real Madrid, az AS Roma, a Bayern München és a Liverpool sorsa Andrij Sevcsenko kezébe került. A kiváló ukrán csatár pörgette meg – ha már Kijevben lesz a döntő -, majd sorsolta ki a párokat.

Először a Bayern München neve került a táblára, így egyúttal az is kiderült, az első párharc első mérkőzése a bajor fővárosban lesz. A német csapat mellé Real Madridot húzta ki Sevcsenko, így a másik BL-elődöntőt a Liverpool és az AS Roma játssza.

A Bayern München eddig 24 alkalommal találkozott a BL-ben vagy a Bajnokok Ligájában a Real Madriddal és szinte hihetetlen módon tök egyforma a mérleg: 11 győzelmet tud mindkét csapat felmutatni két döntetlen mellett.

A Liverpool-AS Roma párharc nem tekint vissza ilyen patinás múltra, az angol és az olasz csapat történelme során ötször találkozott egymással a legrangosabb európai sorozatban, két liverpooli győzelem mellett egy római siker és két döntetlen szerepel a statisztikákban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, párosítás

Bayern München (német) – Real Madrid (spanyol)

Liverpool (angol) – AS Roma (olasz)

Az elődöntő első mérkőzései: április 24–25.
Az elődöntő visszavágói: május 1–2.
A döntő: május 26., Kijev, Olimpiai Stadion

Ajánlott videó

Olvasói sztorik