Foci

Úgy fest, megtalálták a bűnbakot Barcelonában a BL-égés után

A hét szenzációja, hogy a spanyol bajnokságban listavezető Barcelona labdarúgócsapata kiesett a Bajnokok Ligájából. Pedig a katalánok otthon 4-1-re nyertek a negyeddöntő első meccsén az AS Roma ellen, ám a visszavágón az olaszok fantasztikus játékkal győztek 3-0-ra és ők jutottak az elődöntőbe – ahol majd a Liverpool lesz az ellenfelük, a másik ágon a Real Madrid a Bayern Münchennel találkozik.

BL-sorsolás: Bayern-Real, Liverpool-Roma
A Real Madrid, az AS Roma, a Bayern München és a Liverpool sorsa az ukrán Andrij Sevcsenko kezébe került. Kisorsolták a BL-elődöntők párosítását.

A Marca azt írja, hogy megvan a bűnbak a Barcánál a blama után: Robert Fernandez az.

Ő 2015-ben, a Barca legutóbbi BL-győzelme után érkezett és az volt a feladata, hogy megtalálja a Xavi fémjelezte generáció pótlását. Nem egyszerű megbízás, azt azért szögezzük le, Fernandez húzásai viszont finoman szólva sem váltak be. Az első évében fiatalokat igazolt, de közülük egyedül Samuel Umtiti tudta magát stabilan beverekedni magát a csapatba. A nagy reményekkel érkezett André Gomes például arról beszélt nemrég, hogy agyonnyomja őt a tét és nem tud ezért úgy játszani, amire képes lenne.

Annyira szégyelli magát a Barca középpályása, hogy az utcára sem mer kimenni
André Gomes egyszerűen rosszul érzi magát, amikor pályán van a Barcelonában.

Nyáron aztán lelépett Neymar, az ő pótlásával is meggyűlt Fernandez baja, Josep Maria Bartomeu klubelnök állítólag már a nyáron ki akarta rúgni. A Barca aztán közben jól szerepelt, úgyhogy maradhatott.

De most, hogy kiesett a Barcelona a Bajnokok ligájából megint az a beszédtéma, hogy hiába költött el két év alatt 446 millió eurót a csapat az erősítésekre, igazából nem sikerült rendesen megerősíteni és mélyíteni a keretet. Fernandez szerződése a nyáron lejár, jelen állás szerint nem fogják meghosszabbítani.

Az első számú kiszemelt Monchi, aki jelenleg az AS Roma sportigazgatója. Mellette Jordi Cruyff és Patrick Kluivert esélyes még a szerepkörre.

Nyitókép: Joan Valls / NurPhoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik