Foci

Olaszország egyik fele védelmébe vette a Juvénál közellenségnek tartott bírót

Elég volt egy hosszabbításban megítélt büntető, és Michael Oliver nevét egy csapásra megismerte a futballszurkolók nagy része. A Juventus-játékosok és -drukkerek a pokolba kívánták az angol sporit, aki a Lucas Vázquez vs Mehdi Benatia ütközés után tizenegyest adott a Realnak, amit aztán Cristiano Ronaldo irigyelésre méltó magabiztossággal zúzott be, véget vetve ezzel a párharcnak.

Michael Oliver játékvezető vagy vakmerően bátor, vagy émelyítően ostoba
Az angol szerda esti, 93. percben meghozott döntésével egyszerre lett az imádat és a közutálat tárgya. Bemutatjuk az embert, aki eldöntötte a Real-Juvét.

Ismerjük a szurkolói lélektant, ha a kedvenc csapat kiesik, akkor aztán el tud gurulni a gyógyszer, így aztán annyira nem kell meglepődni, hogy a Juventus-drukkerek egy része a Twitteren kezdte el osztani Oliver feleségét, Lucyt,

aki egyébként szintén játékvezető.

A dühös szurkolók csalónak, szarnak nevezték Olivert, és a különféle szitkokat és fenyegetéseket címeztek az ügyben teljesen ártatlan feleségének.

Azért Olaszország sem csak Juventus-drukkerekből áll, és a többiek úgy érezték, itt az idő, hogy kiálljanak Oliver védelmében. Így kezdett el terjedni a Twitteren az #ItaliaLovesMichaelOliver címke, amelyet csütörtök óta több mint hatezerszer használtak.

“Egy nagyszerű játékvezető, aki kifogástalanul végezte a munkáját, és nem hagyta magát befolyásolni. Igazi hős” – hirdette az egyik legnépszerűbb bejegyzés, amit egy milanos szurkolói oldal jegyez.

Persze érezhető, hogy az egész sokkal inkább a kárörvendésről szól, hiszen Itáliában a Juventus évek óta nem hagyja kibontakozni a többieket, az utóbbi hat bajnoki címet besöpörte, és nagy sebességgel közelít a sorozatban hetedik scudetto felé, mivel négy pont az előnye a Napoli előtt.

A BL-ben viszont 1996 óta csak elbukott döntőket tud felmutatni a torinói klub,

így aztán az ellenfelek szurkolói ilyenkor kihasználják, hogy van ok a trollkodásra.

A nyitóképen Gianluigi Buffon és a többi Juventus-játékos reklamál Michael Olivernél a megítélt büntető miatt. Fotó: MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik