Foci

MK: nem lesz másodosztályú csapat az elődöntőben

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését még hóesésben játszotta le az Újpest és az MTK csapata, a nem túl eseménydús mérkőzést végül 2-1-re a lila-fehérek nyerték.

Magyar Kupa: hazai pályán nyert az Újpest
A hazaiak jó cserékkel tudták a maguk javára fordítani a párharc első mérkőzését.

Ezek után szerdán, kora este játszotta a két csaoat a visszavágót, amely jóval több izgalmat hozott. Kanta József már 17 perc alatt vezetést szerzett a hazai csapatnak, amellyel idegenben lőtt góllal az MTK állt továbbjutásra. A pontatlan támadásokat vezető újpestiek két helyzetig jutottak 45 perc alatt: Nenad Burekovic kapufát lőtt szabadrúgásból, míg Obinna Nwobodo egy az egyben kapu mellé lőtt. Ugyanezt a szívességet a félidő vége előtt Lencse László is megtette a túloldalon és Kanta is óriási helyzetet hibázott el.

Fordulás után új meccs kezdődött, az Újpestbe Nagy Dániel és Novothny Soma is érkezett, utóbbi hét perc alatt egalizált egy kibirkózott helyzet után, amivel ismét a lila-fehérek álltak továbbjutásra. Csakhogy kilenc perc után Kanta József büntetőből kiegyenlítette a párharcot, sőt két perccel később Deutsch Bence lőtt kapásból gyönyörű gólt, amellyel már 3-1 volt az MTK-nak.

Az utolsó fordulat azonban a hajrára maradt, Obinna jó ütemű csúsztatásából Novothny tört kapura, a csatár pedig el tudta gurítani a labdát Bese Balázs mellett.

Az MTK ezután mindent megtett, de nem tudott egy negyedik gólt is begyötörni, így idegenben lőtt több góllal az újpestiek jutottak a legjobb négy közé.

Végeredmény – Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

MTK -Újpest 3-2 (1-0)
Gólszerző: Kanta 17., 61., Deutsch 63. ill. Novothny 52., 80.
Továbbjutott az Újpest, 4-4-es összesítéssel, több idegenben lőtt góllal.

Az elődöntőben Balmazújvárossal került össze az Újpest.

Kiemelt fotó: Czagány Balázs/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik