Foci

MK: kabaréba illő flipperezéssel jutott tovább a DVSC

Már az ötödik percben megszerezte a vezetést a Nagyerdei Stadionban, azaz hazai pályán játszó DVSC a Magyar Kupa negyeddöntő keddi visszavágóján a Honvéd ellen. De milyen flipperezéssel!?

Első félidő:

A vendégtérfélen kapott szabadrúgást a hazai csapat egy igencsak durva, de Vad II-nél sárgát még nem érő hátulról érkezett becsúszás után. Lovric, a bűnös belső védő még „vakon” kocogott hátrafelé, amikor Tőzsér Dániel már sebesen elvégezte a szabadot; a lassan és rosszul visszazáró védelem közé beinduló Könyves Norbertet szöktette.

Ami eztán következett, az a kabaré kategória.

Az ijedten összezáró Heffler Norbertet előbb a felszabadítani vágyó Baráth Botond rúgta agyon a labdával, amely visszapattant a Loki támadója elé, aki fejbe rúgta a Honvéd kapusát Horváthot. A labda ismét visszapattant a hazai csatár elé, akinek így már könnyű dolga volt, három méterről megszerezte a hazaiak vezető gólját.

Könyves szárnyakat kapott a góltól, mert csapata második találata is az ő nevéhez fűződik (38. perc). Ekkor Lovric és Heffler bambult el, kéz a kézben várt egymásra a tizenegyes pont magasságában, a támadó meg köszönte, elvitte a lasztit, kicselezte a tehetetlen kapust és kettőről a hálóba passzolt.

Könyves akár a harmadikat is megszerezhette volna, ha úgy emel át, mint a hétvégén az LA Galaxyban bemutatkozó Ibrahimovic, de nem, ő nem Zlatan, hanem Norbert…

Második félidő:

Innen, 2-0-ról folytatódott tehát a második félidő, ami épp úgy kezdődött, mint az első:  Lovric fenyítette meg az első 45 percben vele többször is kibabráló, szerinte tehát túl fickós Könyvest. A bokájára helyezett el egy jókora, alattomos „tüskét”, mondván a fekvő játékos nem szaladgál. A Loki támadóját percekig ápolni kellett (a 80. percig húzta, eztán fájóüs bokája miatt lebaktatott a pályáról). A sárga ismét Vad II játékvezető zsebében maradt…

A szerb védő sokat nem ért el a durvasággal, mert a 62. percben Könyves főszereplésével, ismét össze-vissza pattogó gólt szereztek a hazaiak. Ezúttal Bódi Ádám szánta el magát lövésre jó húsz méterről és úgy találta fejbe csapattársát Tabakovicsot, hogy a labda nagy ívben átrepül Horváth kapus feje, keze felett és a gólvonal előtt pattant le. Erre startolt rá Könyves, aki saját állítása szerint hozzáért, pontosabban cirka fél méterről terelte a hálóba a labdát. Hogy tényleg hozzáért-e és végül ezzel első magyarországi mesterhármasát érte el, vagy Bódinak, netán a bosnyák-svájci labdarúgónak adják majd a találatot, az később derül ki (3-0).

Frissítés: bő másfél órával a mérkőzés lefújása után a gólt a magyar szövetség végül Haris Tabakovicnak adta, úgyhogy Könyvesnek továbbra sincs mesterhármasa.

Hat perccel később a szombaton szétszakad füle miatt fejfedőben játszó Eppel Márton szépített (3-1). A vendég gól mellesleg abból indult, hogy Lovric felszabadító fejese közben lekönyökölte Tabakovicsot. Ezúttal sem kapott sárgát.

A Honvéd sokat tett a felzárkózásért, helyzetek is adódtak a fővárosiak előtt, de a kitámadó vendégek adtak lehetőséget szép számmal a kontrázó DVSC játékosoknak is. Mindez eredménnyel azonban már nem párosul egyik oldalon sem.

Mivel az odavágón nem született gól (0-0), a DVSC 3-1-es összesítéssel továbbjutott a Magyar Kupa elődöntőbe. A találkozón három kérdés maradt megválaszolatlan:

  1. hogy tudott végig, ráadásul sárga lap nélkül a pályán maradni Lovrics
  2. miért kapott a lefújás után azonnal pirosat Baráth Botond?
  3. volt-e már a futballtörténelemben olyan mesterhármas, amelyet három, kettő és fél méterről szereztek?

(Nyitókép: dvsc.hu)

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó, eredmény:

DVSC-Budapesti Honvéd 3-0
Gól: Könyves Norbert (5., 38., 62., illetve Eppel 68.)

Első mérkőzés 0-0, továbbjutott DVSC 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik