Foci

Kisorsolták a Magyar Kupa elődöntőit

A Debrecen keddi és az Újpest szerdai sikere után már csak két párharc végeredménye volt kérdéses a Magyar Kupa negyeddöntőiben: a Balmazújvásors Békéscsabára, míg a Puskás Akadémia Diósgyőrbe utazott.

Horváth Ferenc együttese 5-0-ra elintézte másodosztályú ellenfelét az első mérkőzésen, így nehéz volt elképzelni, hogy kiesne a Balmazújváros a visszavágón. Negyven perc után már nem is volt kérdés, hogy a Békéscsaba búcsúzik, ugyanis Gránicz Patrikot kiállította a játékvezető, majd Lasha Shindagoridze vezetést szerzett a vendégeknek.

Fordulás után egyenlíteni tudtak a lila-fehérek Király Patrik büntetőjével, azonban Harsányi Zoltán öt perc alatt ismét vezetést szerzett a Balmazújvárosnak, amely így kettős győzelemmel jutott tovább.

A Puskás Akadémia 1-0-ra kikapott Felcsúton, így győzelmi kényszerrel léptek pályára Diósgyőrben. Antonio Perosevic az első félidő végén egy jobb fölsőbe bombázott labdával ki is egyenlítette a párharcot.

Fordulás után nem sokkal aztán egy még többet jelentő találattal megfordították a párharcot a vendégek. Molnár Gábor csapott le egy vaktában előre lőtt labdára, majd remek keresztpasszal hozta helyzetbe Josip Knezevicset, aki a rosszul kimozduló Antal Botond mellett a kapuba gurított.

A DVTK nem tudott szépíteni sem, a felcsútiak viszont eldöntötték a párharc sorsát a 85 percben: mindössze két perce volt pályán Ulysse Diallo, amikor gólt lőtt. Innen már végképp nem volt visszaút a hazaiaknak.

Rögtön kisorsolták az elődöntők párosításait is, a Debrecen Felcsútra látogat, míg a Balmazújváros Újpesten lép pályára az “odavágón”. Az elődöntő első mérkőzéseit április 18-án, a visszavágókat május 9-én rendezik.

Eredmények – Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Békéscsaba – Balmazújváros 1-2 (0-1)
Gólszerző: Király 75. ill. Shindagoridze 41., Harsányi 80.
Kiállítva: Gránicz 40. (Békéscsaba)
Továbbjutott a Balmazújváros 7-1-es összesítéssel.

Diósgyőr – Puskás Akadémia 0-3 (0-1)
Gólszerző: Perosevic 40., Knezevic 49, Diallo 85.
Továbbjutott a Puskás Akadémia 3-1-es összesítéssel.

Az elődöntők párosításai:

Puskás Akadémia – Debrecen
Újpest – Balmazújváros

Ajánlott videó

Olvasói sztorik