Foci

Dzsudzsák csapatán megint átgázoltak, kizúgtak a BL-ből

Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda az Egyesült Arab Emírségekből az életben maradásért lépett pályára az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, de az együttes csúnyán leszerepelt. Hazai pályán fogadták az üzbég Lokomotiv Taskentet és úgy szaladtak bele egy 1-4-es vereségbe, hogy nem sok esélyük volt a pontszerzésre. Persze azok után nem meglepő, hogy Üzbegisztánban egy ötöst kaptak.

Az összefoglaló:

Dzsudzsák Balázs, aki Magyarországon húsvétozotott, kihagyta a mérkőzést sárga lapos eltiltás miatt.

A sorozatban két gólpassza volt eddig a magyar válogatott csapatkapitányának, akinek a nemzeti csapattal sem nagyon lehettek mostanában sikerélményei, játszott az Andorrában, Luxemburgban és itthon a kazahoktól vereséget szenvedő együttesben is. Egy Ligakupa-sikernek örülhetett mondjuk most klubszinten.

Az al-Vahda a vereségével már biztosan nem juthat tovább a B csoportból, a Taskentet és az al-Duhail már nem előzhetik meg. Csoportharmadikak lehetnek, de azzal nem kvalifikálnak sehova. A Zob Ahan ellen jobb az egymás elleni eredmény, de Dzsudzsák csapatának nyernie kellene az utolsó fordulóban, az irániaknak pedig kikapni.

Egyébként az al-Vahda és a Lokomotiv Taskent sem igazán tényező az ázsiai BL-ben: bár az arab emírségekbeliek 2007-ben még elődöntőztek, azóta a csoportkörben is alig szerepeltek, tavaly pedig utolsó voltak. A Taskent zsinórban negyedik éve vannak a főtáblán, eddig egyszer jutottak tovább. Mondjuk nekik még van esélyük idén.

Eredmény – ázsiai Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport

al-Vahda (emírségekbeli) – Lokomotiv Taskent (üzbég) 1-4 (0-2)

A csoport állása: 1. al-Duhail (katari) 15 pont, 2. Zob Ahan (iráni) 6, 3. Lokomotiv Taskent (üzbég) 6, 4. al-Vahda (emírségekbeli) 3

Fotó: KARIM SAHIB / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik