Foci

48 órán múlott, hogy Ronaldinho a Manchester Unitedbe igazoljon

Az angol FourFourTwo-nak adott interjúban elismerte Ronaldinho Gaúcho, csupán két napon múlott, hogy 2003-ban a Manchester Unitedhez szerződjön a Barcelona helyett. Sir Alex Ferguson nagyon szerette volna a PSG trükkös brazilját a csapatába, miután David Beckham a Real Madridhoz igazolt és már egészen jól haladtak a tárgyalások, amikor az FC Barcelona közbelépett.

Majdnem a Unitedhez igazoltam, 48 órán múlott az egész. Sandro Rosell már réges régen megkérdezte tőlem, ha ő lesz a Barca elnöke, átigazolnék-e a katalánokhoz? Igent mondtam. Már a részletekről egyeztettünk a Uniteddel, amikor Rosell fölhívott, hogy megválasztották. Azonnal szóba hozta, hogy megígértem neki, hogy őt választom, hamar meg is állapodtunk mindenben, én pedig szóltam az angoloknak, hogy a Barcát választom

– emlékszik vissza a brazil középpályás a történtekre.

Döntését nem bánta meg, hiszen kétszer megnyerte a spanyol bajnokságot, egyszer pedig a Bajnokok Ligáját is a katalánokkal. Elmondása szerint nincs hiányérzete, amiért nem lett a Vörös Ördögök játékosa.

 

 

 

Ez volt a helyes döntés. A brazilok mindig imádják a Barcát, nekünk már múltunk van itt. A pályán kívül is egészen különleges a város, nincs még egy ilyen hely Európában. Nagyon boldog vagyok ott. Hányzik is Barcelona. Öt fantasztikus évet töltöttem ott, ahol imádják a csatárákat és tehetségeket

Ronaldinho 2008-ban szerződött Milánóba, ahol 3 évet töltött. Ezután hazatért Brazíliába, egyetlen rövid mexikói kalandot leszámítva már csak szülőhazájában futballozott, míg 2016-ban föl nem hagyott az aktív pályafutásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik