Foci

Ronaldinho érzelmes üzenetben búcsúzott

A labdarúgó-pályafutását 37 évesen befejező Ronaldinho közösségi oldalon mondott köszönetet mindazoknak, akik mellette álltak.

“A futballnak szentelt három évtized után kilépek megvalósult gyerekkori álmomból” – fogalmazott két nappal azután, hogy bátyja, Roberto de Assis az O Globo napilapban bejelentette, végleg eldőlt, hogy Ronaldinho befejezi pályafutását. Egyúttal köszönetet mondott a labdának, amely – mint fogalmazott – “mindvégig inspirálta őt és társa volt minden győzelemben”.

“Ezer köszönet Istennek ezért az életért, amely megadatott nekem, valamint a családomnak és a barátaimnak” – írta a világbajnok, aranylabdás futballista.

Ronaldinho szülővárosa, Porto Alegre csapatában, a Gremióban kezdte pályafutását, majd a Paris Saint-Germainben (2001-2003) és a Barcelonában (2003-2008) vált sztárjátékossá.

A brazil válogatottal 2002-ben lett világbajnok, 2004-ben és 2005-ben a világ legjobbjának választották, utóbbi évben az Aranylabdát is kiérdemelte.

A Barcelonával 2006-ban Bajnokok Ligáját nyert. Játszott az AC Milanban (2008-2011), majd hazatérve a Flamengóban (2011-2012) és az Atletico Mineiróban (2012-2014), amellyel 2013-ban megnyerte a Libertadores-kupát. Pályafutása vége felé a mexikói Querétaróban (2014-2015), illetve legutóbb a Fluminense csapatában futballozott, de utóbbiban már csak néhány alkalommal lépett pályára.

“Azok, akik ismernek engem, tisztában vannak vele, mennyire félénk vagyok, és hogy nem szokásom sokat beszélni, de most teljes lelkemből köszönöm mindazoknak a segítségét, akik lehetővé tették, hogy azzal foglalkozzak, amit a legjobban szeretek”

– zárta gondolatait.

Kiemelt fotó: MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Olvasói sztorik