Foci

Szomorú nap ez a futballnak

Bejelentette visszavonulását Ronaldinho, aki 2002-ben világbajnoki címet nyert a brazil válogatottal. A 37 éves klasszis visszavonulását testvére, egyben ügynöke, Roberto Assis jelentette be, hozzátéve, hogy az oroszországi vébé után még egy nagy dobásra készül Ronaldinho, aki Európában, Ázsiában és Brazíliában is turnézik majd.

A pályafutását a Gremióban kezdte, majd 2001-ben került Európába, a Paris Saint-Germainhez, máig emlékezetes pillanat, amikor 2002 őszén az Újpest elleni UEFA-kupa-meccs után Tamási Zoltán, a lilák védője sprintelt, hogy rábeszélje Ronaldinhót, adja neki a mezét.

Párizs után Barcelona volt a következő állomás, a katalánoknál lett befutott sztár Ronaldinho, két bajnokságot és egy BL-t nyert a Barcával,

2005-ben pedig az Aranylabda is az övé lett.

2008-ban a Milanhoz ment, ahol utolsó évében ugyan bajnoknak mondhatta magát, de tavasszal már nem játszott, mivel hazaigazolt a Flamengóhoz. Pályafutása utolsó nagy sikerét az Atlético Mineiróval érte el, amikor 2013-ban megnyerte a Libertadores-kupát, majd megfordult még a mexikói Queretaróban és a Fluminensében is, itt játszotta utolsó meccseit 2015-ben.

A brazil válogatottban 97 meccsen 33 gólt szerzett, a világbajnokság mellett Copa Américát és Konföderációs Kupát is nyert.

Mostani döntésével egy igazi művész távozik a porondról, akit élmény volt nézni, rá tényleg igaz a mondás, hogy mindent tudott a labdával. Ő volt az a Barcelona-játékos, akit még a Real Madrid drukkerek is felállva tapsoltak, és aki az állandó mosolyával igyekezett folyton emlékeztetni minket, hogy a futball egy igazán csodálatos játék.

Kiemelt fotó: Imtiyaz Shaikh / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Olvasói sztorik