Foci

Na, ki mondhatja még el, hogy a kazahok, Luxemburg és Andorra is megverte?

Amikor tavaly, még a Bernd Storck menesztése után megbízott kapitánnyal, Szélesi Zoltánnal kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburgban, megénekeltük, hogy

a miénk lett az első válogatott, amely egy éven belül kikapott Luxemburgtól és Andorrától.

Válogatottunké a focivilág első dupla égése
Nincs még egy csapat a földkerekségen, amely egy éven belül, hivatalos meccsen kikapott volna a két európai törpeállamtól. Immár van: Magyarország.

Történelmi tett volt, de az a szerencse, hogy ezt is tudtuk überelni! Rajtunk kívül ugyanis még három válogatott büszkélkedhetett azzal, hogy bár szoros meccsre késztette Andorrát és Luxemburgot, de végül mindkettőtől kikapott:

Fehéroroszország, Albánia és Macedónia tartozott még a kiváltságosok exkluzív klubjába.

Pénteken újabb nagy pofonba szaladt bele a magyar csapat, ezúttal a világranglista 136. helyén álló Kazahsztán tréfált meg minket, bár mosolyogni nem nagyon tudtunk a 3-2-es vereség jelenetein. Viszont jött az ötlet, nézzük meg, mit játszottak a kazahokkal a többiek, akik Andorrától és Luxemburgtól szintén zakóztak.

Nos, a fehéroroszok háromszor találkoztak a kazahokkal, a mérlegük két győzelem, egy döntetlen, Albánia kettőből kétszer verte őket, Macedónia pedig volt olyan szerencsés, hogy nem futott össze velük.

Ebből következik, hogy a magyar válogatott elsőként mondhatja el magáról, hogy letérdelt a futballhatalomnak nem nevezhető Andorra, Luxemburg, Kazahsztán hármas előtt.

Külön bravúr, hogy mindezt 8 hónap alatt sikerült abszolválni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik