Foci

Dzsudzsák: Ha azt a valamit leöntöd mézzel, attól még olyan ízű marad

Csalódottan nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai péntek este a világranglista 136. helyén álló kazahoktól elszenvedett 3-2-es hazai vereség után.

“A tegnapi sajtótájékoztatón még mosolygós voltam, a felkészülés során befogadtak a srácok, így nem volt okom a búslakodásra. Jól éreztem magam az edzőtáborban, ez a meccs viszont rosszul sikerült, így már nincs okom mosolyogni”- felelte az MTI kérdésére Otigba Kenneth, aki ezen a találkozón debütált a nemzeti csapatban.

A Ferencváros védője kiemelte, az elsődleges hiba az volt,

hogy nem tudták kivitelezni Georges Leekens szövetségi kapitány taktikai elképzeléseit, ezáltal a kazahok létszámfölényt tudtak kialakítani a középpályán, emiatt pedig könnyedén megnyerték a párharcokat.

Otigba egyúttal hozzátette, a lecsorgó labdákat is rendre a kazahok gyűjtötték be, ami ugyancsak megengedhetetlen ezen a szinten.

“Az első húsz percben aludtunk, gólra gólt kaptunk, két ilyen pofonból nem lehet felállni” – mondta Böde Dániel,

aki szerint a szurkolók szeretetét csak jó játékkal lehet visszaszerezni, ez azonban nagyon nehéz lesz kedden a skótok elleni találkozón.

Németh Krisztán az MTI kérdésére elmondta, nem erre készültek, és kétgólos hátrány után a szépítő találata jót tett a csapatnak.

“Örülök a gólomnak, hosszú idő után találtam be újra a válogatottban, de nem vagyok elégedett, szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést” – tette hozzá a csatár, aki 2015 októberében a görögök ellen volt legutóbb eredményes.

Nikolics Nemanja azt hangsúlyozta, már a tizedik percben változtatni kellett az előre eltervezett taktikán, hiszen kényszerhelyzetbe került a gárda. Kiemelte, a szünet előtt bekapott harmadik gól hatalmas hiba volt.

“Sokkal jobb lett volna, ha csak egyet kellett volna rúgni. Nyitottabb lett volna a játék, így viszont hármat kellett szerezni a győzelemhez, ami nagyon nehéz” – fejtette ki. Nikolics kitért rá, hogy a következő három napban ki kell elemezni az elkövetett hibákat.

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs a rossz kezdés miatt bosszankodott, pedig szerettek volna maradandót alkotni és önbizalommal telve futballozni, élvezni, hogy újra meccs van itthon.

“E helyett csak futottunk végig az eredmény után, de így sem kerültük el a vereséget. Ha egy bizonyos valamit körbeöntünk mézzel, attól az még ugyanolyan ízű lesz. Sajnos az utolsó három meccsen folyamatosan elnézést kell kérnem. Ez annyiban más volt, mint a Luxemburg elleni vereség, hogy ott nem éreztem a csapaton, hogy benne lenne a gól, itt viszont voltak lehetőségeink.

Köszönjük azoknak, akik kijöttek, aztán hogy kedden vagy a jövőben mi lesz, azzal kapcsolatban felesleges ígérgetni. A skótok ellen le kell tennünk az asztalra, talán az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk, mert azt érezzük, hogy a szurkolók türelme elfogyott”.

A magyar válogatott első gólját szerző Szalai Ádám úgy értékelt, hogy az első húsz percben összeomlott minden, amit a meccs előtti napokban gyakoroltak.

“Jelen pillanatban szörnyű a helyzet, amikor az ember már azt gondolja, hogy nincs, de mindig van lejjebb. Nehéz szavakat találni, az biztos, hogy az utolsó pillanatig ki fogok állni a társaimért és a csapatért, biztos, hogy nem azért jövünk a válogatottba, hogy ilyen élményeket szerezzünk magunknak. Van négy napunk a következő mérkőzésig, megpróbálom ezt az egészet összekapni és támogatni a társakat, aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég” – értékelt Szalai az M4 Sportnak.

Kiemelt fotó: Ilyés Tibor / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik