Foci

A Hit Gyülekezetének focicsapata lett az Inter első európai partnere

Nem biztos, hogy minden magyar futballrajongó számára ismerős a Szent Pál Akadémia Futball Club neve, ami nem csoda, tekintve, hogy a klub felnőttcsapata jelenleg a budapesti másodosztályú bajnokságban, a magyar ötödosztályban szerepel.

Az 1999-ben megalakult Szent Pál Akadémia FC mögött a Hit Gyülekezete áll,

és a szakosztálynak jelenleg nyolc utánpótlás és két felnőtt korosztályú csapata van. Az utánpótlás-nevelés most komoly segítséget kapott, mivel a 18-szoros olasz bajnok és háromszoros BEK/BL-győztes Inter kötött együttműködést a Szent Pál Akadémiával.

Az eseményről szóló sajtótájékoztatón megjelent Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze, valamint Gera Zoltán, az FTC futballistája is, aki szintén a gyülekezet tagja.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze és Thomas Doll, az FTC edzője
Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

Barbara Biggi, az Inter nemzetközi utánpótlás-igazgatója azt mondta, a klub akadémiája nyolc éve született, és céljuk elsősorban az,

hogy jó embereket, karaktereket formáljanak, másodsorban pedig az, hogy profi sportolókat, akiknek a kitartás, az áldozatkészség és a csapatszellem az erényük.

A projekt legizgalmasabb része, hogy az Inter egyik edzője, Luigi Manolfi itt marad Budapesten, és innen irányítja a szakmai munkát, ami pedig szintén nagy fegyvertény, hogy

a Szent Pál Akadémia az első európai partnere az olasz klubnak.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu

Horváth András, a Hit Gyülekezetének Oktatási Igazgatója elárulta, teljesen váratlanul érte őket az olaszok megkeresése tavaly év végén, és nagyon szimpatikus volt számukra az a nevelési gyakorlat, amit az Inter képvisel.

Az együttműködés keretében a Szent Pál Akadémia edzőinek és a játékosoknak is lehetőségük lesz részt venni egy milánói képzésén, és az Inter legendája, a jelenleg alelnökként tevékenykedő Javier Zanetti többször is hangsúlyozta, hogy az elsődleges cél az, hogy embereket neveljenek, de diplomatikusan kitért a válasz arról,

amikor arról kérdezték, hogy a legtehetségesebb Szent Pál-játékosok kikerülhetnek-e az Interhez.

Zanetti a pályán is mindig elegánsan tette a dolgát, és ezt az arcát klubvezetőként is megtartotta, de a sajtótájékoztató végén azért lelazult, amikor az FTC uruguayi játékosa Fernando Gorriarán megkínálta a dél-amerikaiak kedvenc italával, a mate teával.

Kiemelt kép: Karancsi Rudolf / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik