Foci

Pogba is problémás, de nem ő a Manchester United legnagyobb baja

A Manchester United labdarúgócsapata csúfosan leszerepelt a Bajnokok Ligájában, az idegenbeli 0-0 után otthon 2-1-re kapott ki José Mourinho együttese a Sevillától, így már a nyolcaddöntőben kiesett. A klubnál 480 mérkőzést lehúzó, hét bajnoki címet és egy BL-t nyerő Roy Keane is elmondta véleményét a Manchesterről, az ITV-nek beszélve ő elsősorban Paul Pogba szerepét boncolgatta.

Pogba elég nagy probléma, főleg, ha még a kezdőbe sem tud betenni, amikor igazán kéne. A nagy játékosoktól várná az ember, hogy megnyerjék a mérkőzéseket, de most is, miután beállt, nem mutatott semmit. Az első bekapott gól után meg úgy viselkedett, mint egy kisgyerek

– mondta Roy Keane arról a Pogbáról, aki egy sérülés miatt csak a kispadról állt be a Sevilla elleni visszavágón, viszont a neki szánt fél órában nem tudott lendíteni a manchesteriek játékán a 105 millió euróért igazolt középpályás.

A spanyolok csak röhögnek, ha meghallják, hogy a PL a világ legerősebb bajnoksága
Az elmúlt években ugyanis borzasztóan egyoldalú volt a spanyol és az angol csapatok egymás elleni párharca a BL-ben.

Keane azt sem látja a mostani Unitedet, hogy csapatként tudnának küzdeni. Minden együttesnél előfordulnak hibák, viszont szerinte a mostani Manchesternél elmaradnak a besegítések, ez történt a Sevilla ellen is.

Amikor én a Unitedben játszottam, mindig élvezettel öltöttem fel a mezt, tetszett a rám nehezedő nyomás és az elvárások, amikkel szembenéztem. A mostaniak ezt egyáltalán nem élvezik.

A kiesés után saját magát fényező José Mourinhót elég sok kritika éri a United teljesítménye miatt, egy rakás pénzt költött el a keret megerősítésére, közben a nagy meccseken érthetetlen módon teljesen passzív a csapat, sokszor akkor pörögnek csak fel, amikor már késő. Keane beszólt a portugálnak is.

Ami igazán aggasztó, hogy a menedzser arról beszél, hogy nyertek három komoly trófeát tavaly. Könyörgöm, hát komolynak számolta a Community Shieldet is. Na, ekkor tudod, hogy igazán nagy bajban vagy.

A Manchester United a bajnokságban a második helyen áll, de nyolc fordulóval a szezon vége előtt 16 pont a hátrányuk a városi rivális City mögött. Az FA Kupában még talpon vannak, a hétvégén a Brighton ellen játszanak majd a negyeddöntőben. A Ligakupában a másodosztályú Bristol ütötte ki őket a nyolc között.

Nyitókép: Oli SCARFF / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik