Foci

A Sevilla csodacseréje kivégezte a Unitedet

Kedvező helyzetből fogadhatta ellenfelét a Manchester United a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójában, hiszen a Sevilla vendégeként 0-0 volt a végeredmény. Noha a Vörös Ördögök joggal bízhattak abban, hogy az Old Traffordon kiharcolhatják a továbbjutást, csalódniuk kellett.

A hazai csapat kezdett aktívabban, de lövéseik pontatlanok voltak, a Sevilla pedig rendezte sorait és szép lassan átvette az irányítást az unalomba fulladó első félidőben. Egyetlen feszült jelenetsor zajlott le a mérkőzésen, a 37. percben többen is a földön maradtak egy-egy összecsapás után, de ennél több izgalom nem adódott.

Fordulás után sem akart változni a mérkőzés forgatókönyve és bár José Mourinho cserélt először, mégis Vicenzo Montella nyúlt bele ügyesebben a mérkőzésbe: Wissam Ben Yedder két perccel beállása után gólt lőtt.

Sőt, alig négy perccel később egy szöglet utáni csúsztatásra is Yedder reagált a leggyorsabban és bár David de Gea belekapott a labdába, az visszafelé pattanva áthaladt a gólvonalon.

A Manchester United jóval nagyobb sebességre kapcsolt, sorban jöttek a helyzetek hazai oldalon, a 84. percben végül Romelu Lukakunak sikerült is egy szöglet után.

Hiába erőlködött ezután az angol csapat, még az egyenlítés sem sikerült, amivel szintén a Sevilla jutott volna tovább több idegenben lőtt gólja miatt. Sőt, még Ben Yedder lőhetett volna egy harmadik gólt is, de elszórakozta a százszázalékos ziccerét. Végül így is győzelemmel jutott tovább a spanyol csapat, amivel

hatvan év után érte el ismét, hogy a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapat közé kerüljön

Végeredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester United – Sevilla 1-2 (0-0)
Gólszerző: Lukaku 84. ill. Ben Yedder 74., 78.

Továbbjutott a Sevilla 2-1-es összesítéssel.

Kiemelt fotó: Oli SCARFF/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik