Foci

Mourinho még egy óriási blama után is képes fényezni magát

Nem lesz két manchesteri csapat a legjobb 8 között a Bajnokok Ligájában, miután a Sevilla tett róla, hogy a United ne kövesse a City példáját, és az Old Traffordon aratott 2-1-es győzelemmel a nyolcaddöntők legnagyobb meglepetését okozta.

Ami igazán gyászossá teszi a kiesést, hogy a MU a két meccsen mindössze négy kaput eltaláló lövést tudott felmutatni.

A kudarc után mindenki arra volt kíváncsi, mit nyilatkozik majd José Mourinho, aki nem okozott csalódást, hozta a szokásos formáját.

“Kétszer ültem már ebben a székben ugyanilyen helyzetben, a Portóval és a Real Madriddal is kiejtettem már korábban a MU-t az otthonában, úgyhogy a klub számára ez nem újdonság.

Nem szeretnék drámát csinálni a kiesésből, mert nincs rá időnk. Szombatunk már meccsünk van, úgyhogy 24 óránál többet nem tölthetünk szomorkodással, ilyen a futball, de nem dőlt össze a világ” – mondta Mourinho.

A portugál edző megdicsérte a csapatát, hogy erősen kezdte a meccset, majd udvarolt egy sort a Sevillának, amely jól reagált az angolok játékára, és külön kiemelte a vendégek középpályáját.

“Néha nekem van szerencsém a cserékkel, néha az ellenfél edzőjének. Most Vincenzo Montella húzott nagyot Wissam Ben Yedder beállításával, és az első gól mindent megváltoztatott” – magyarázta Mourinho, aki nem akart kitérni arra, hogy miért csak négyszer találták el a kaput a két felvonás alatt, és megsértődött, amikor egy spanyol újságíró arról kérdezte, kudarcnak ítéli-e a szezont.

“Nem bántam meg semmit. Megtettem, amit tudtam, ugyanígy a játékosok is, próbálkoztunk, de kikaptunk, ez van”.

A MU a bajnokságban a második helyen áll, de az aranyra már nincs esélye, úgyhogy a BL-kiesés után az FA-kupa maradt az egyetlen sorozat, amelyet megnyerhet. A United a nyolc között a Brightonnal játszik majd szombaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik