Foci

Ennél viccesebb piros lapot aligha adtak még

Talán egyedül a legfanatikusabb Arsenal-szurkolóknak mond valamit Sanchez Watt neve. A Hemel Hempstead Town támadója ugyanis annak idején az Ágyúsok akadémiáját erősítette. Az East Thurrock elleni mérkőzés után azonban egész Angliában megjegyezték a nevét.

Történt ugyanis, hogy a játékvezető sárga lapot adott a hatodosztályú mérkőzésen, azonban nem tudta, hogy hívják a játékost. Amikor megkérdezte a támadó nevét, a futballista engedelmesen válaszolt: Watt. Csakhogy a bíró félreértette, azt hitte azt mondja neki a futballista, what?! – vagyis felesel vele. Miután háromszor is megismétlődött a jelenet, megunta a játékvezető a kekeckedést és felmutatta a második sárga lapot, majd a pirosat is.

A helyzetet végül a Hemel Hempstead csapatkapitánya, Jordan Parkes oldotta meg, aki a piros lap láttán odaszaladt a bíróhoz és elmagyarázta neki a félreértés okát. Watt folytathatta a találkozót, amelyet a hazaiak 2-0-ra megnyertek – éppen Watt és Parkes góljaival.

A találkozó után sikerült elcsípnie a játékost a Sportbible-nek, hogy mesélje el saját szavaival, mi is történt:

Hiába vezettünk 2-0-ra, a bíró azt hitte, elrúgtam a labdát. Felém futott, felmutatta a lapot és a nevemet kérdezte. Mondtam neki, hogy “Watt” és siettem vissza pozíciómba. Felnézett a cetlijéből és ezt mondta:

– Jöjjön vissza! Mi a neve?
– Watt, válaszoltam.

Rám mutatott fenyegetően és figyelmeztetett, hogy utoljára kérdezi meg, hogy hívnak.

– A nevem Watt.
– Ennyi volt! – csattant föl és felmutatta a piros lapot.
– Micsoda?! Nem állíthat ki a nevem miatt!
– Tűnjön el!

Ekkor érkezett meg a csapatkapitány hozzánk, hogy megmentse a helyzetet.

– Tényleg Watt a neve. Sanchez Watt.

A bíró egy darabig csodálkozva és ostobán nézett, aztán elrakta a piros lapot és felmutatta a sárgát. Ezután a kispadokhoz is ki kellett még szaladnia, hogy elmagyarázza, mi történt – persze mindenki dőlt a röhögéstől. A meccs után szóba sem állt velem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik