Foci

Az új fiú miatt már senki nem sírja vissza Suárezt

Láttunk már olyat, hogy egy játékos kilógott fölfelé az olasz bajnokságból, Angliában mégis megégett, elég csak Andrij Sevcsenkóra gondolni,

aki a Milanban király volt, a Chelsea-nél viszont csak kárörvendően kacagtak rajta.

Mohamed Szalah a nyáron 42 millió euróért került a Romától Liverpoolhoz, és azok a drukkerek, akik sokallták az egyiptomi szélső vételárát, azok azóta már minden bizonnyal a tenyerüket dörzsölik, hogy minden jó üzletet kötött a klub.

A 25 éves Szalah 24 góljával a tottenhames Harry Kane-nel holtversenyben vezeti a Premier League góllövőlistáját, és volt még 8 asszisztja is, amivel szintén kiemelkedik csapattársai közül. Minden sorozatot számolva Szalah 32 gólnál jár 38 meccsen,

ez jobb, mint amit a jelenleg a Luis Suárez legjobb liverpooli idényében, a 2013-2014-esben produkált (31).

És ha ez még nem lenne elég, az öt nagy európai bajnokság játékosai közül a Szalah mondhatja el magáról, hogy a legtöbb meccsen eredményes volt, a 32 gólját 26 találkozón osztotta el. A vert mezőnyben szerepel a PSG-s Edinson Cavani (24 meccs), a bayernes Robert Lewandowski (23), valamint Sergio Agüero (Manchester City, 21), Kane (21) és Lionel Messi (Barcelona, 20).

A Liverpool második helyen áll a PL-ben, a BL-ben pedig gyakorlatilag negyeddöntősnek mondható, mivel a Portót idegenben verte 5-0-ra a nyolcaddöntő első felvonásán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik