Foci

Egyik játékosa már nyíltan kritizálta Unai Emeryt az újabb BL-blama miatt

A Paris Saint-Germain ebben a szezonban sem váltotta meg a világot a Bajnokok Ligájában, ami a befektetett pénz mennyiségét tekintve azért már kezd kínossá válni. Még akkor is, ha az előző szezonban a Barcelona (az első meccs 4-0-s veresége után), ezúttal pedig a címvédő Real Madrid ejtette ki a párizsiakat a nyolcaddöntőben.

Kedd este a sérült Neymart nélkülöző franciák teljesen súlytalanok voltak, a párharc pedig nagyjából akkor eldőlt, amikor Cristiano Ronaldo a második félidő elején gólt fejelt. Bár tíz emberrel is egyenlített a PSG, Casemiro megpattanó lövésével a visszavágót is a spanyolok nyerték és 5-2-es összesítéssel mentek tovább a következő körbe.

A csereként beállt Julian Draxler a ZDF-nek nyilatkozott a meccs után, azt mondta, teljesen fásult volt csapata, az egész stadion tudta, hiába Edinson Cavani gólja, nem tudja megfordítani az állást a PSG.

Egyszerűen semmi tempó nem volt a játékunkban. A Real Madrid magabiztos volt végig, nem okoztunk számukra bonyodalmat. Előre-hátra játszottuk a labdát, de csak ezzel nem lehet gólt szerezni. Nyomás alá kell helyezned egy Real Madridot, ha 3-1-es hátrányban van, nem csak passzolgatni, hátha történik valami

– mondta Draxler, aki nagy reményekkel érkezett Párizsba, de ő is annak az áldozata lett, hogy a PSG rommávásárolja magát, csak a nyáron közel 400 millió eurót költöttek a keret megerősítésére.

Nyáron euró százmilliókat költöttünk, mindenki arról beszélt, hogy megváltoztatja majd ez a dolgokat, erre megint ugyanitt esünk ki. Még mindig hiszek a csapatban, de valami hiányzik ahhoz, hogy komoly trófeát nyerjünk. El kell gondolkodnunk ezen.

Az összefoglaló:

Unai Emery vezetőedző is érezheti, hogy ezen a fiaskón az állása múlhat, ő maga kezdte azzal a sajtótájékoztatóját, hogy egyelőre nem a jövőjével foglalkozik.

A Real Madridot dicsérte és amiatt kesergett, hogy hiába próbálkoztak, nem tudták nyomás alá helyezni a spanyolokat. Nem az bosszantja, hogy kikaptak a madridiaktól, hanem az, hogy kiestek a 16 között.

Zinedine Zidane szerényen csak annyit mondott, működött, amit elterveztek. Az ő dolga csak annyi, hogy kiválasztja a taktikát és felküldi, meg le- és becseréli a játékosokat, de a mérkőzéseket a labdarúgók nyerik.

A PSG nem játszott túl jól otthon, de ez azért volt, mert mi nem hagytuk. Talán a piros lap is megváltoztatta a dolgokat.

Eredmény – Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó

Paris Saint-Germain (francia) – Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-0)
gólszerzők: Cavani (71.), illetve C. Ronaldo (51.), Casemiro (80.)
kiállítva: Verratti (66. – PSG)

Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel

Nyitókép: Pierre Charlier / DPPI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik