Foci

Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos is történelmet írt a BL-ben

Ahhoz képest, hogy nem volt igazán izgalmas a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapja, több történelmi produkciót is láthattunk a két mérkőzésen. Az egyik Cristiano Ronaldo fejesgólja volt a PSG elleni újabb győzelem során: a portugál zsinórban kilencedik BL-meccsén talált be, amire korábban csak egy ember volt képes a sorozat történetében, Ruud van Nistelrooy a Manchester Unitedben. A portugál 14 találatot jegyzett ez idő alatt, a holland csatár anno, 2003-ban 12-ig jutott.

Ronaldo összesen már 117 gólnál jár a Bajnokok Ligájában.

Csapattársa, Sergio Ramos is beírta magát a történelemkönyvekbe, bár erre nem biztos, hogy olyan büszke. A 78. percben jött el a pillanat, ekkor kapott sárga lapot buktatásért. Ez a 33. volt neki a BL-ben, korábban egy labdarúgó sem kapott ennyi sárga lapot.

A PSG-Real meccs összefoglalója:

Egy korábbi madridi ikon, a már a Portóban védő Iker Casillas pedig tovább írja a történelmet: 167 meccse a sorozatban a legtöbb, illetve neki van a legtöbb kapott gól nélküli meccse, a liverpooli 0-0 már az 56. volt pályafutása során. Ötvenszer a Real, hatszor pedig a Porto kapusaként húzta le a rolót.

Nem volt gól Liverpoolban:

Eredmények – Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágók

Paris Saint-Germain (francia) – Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-0)
gólszerzők: Cavani (71.), illetve C. Ronaldo (51.), Casemiro (80.)
kiállítva: Verratti (66. – PSG)
Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel

FC Liverpool (angol)-FC Porto (portugál) 0-0
Tj.: a Liverpool, 5-0-s összesítéssel

Nyitókép: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik