Foci

A City leiskolázta az Arsenalt, megvan Guardiola első trófeája

Az angol Ligakupa-döntő előtt az volt a kérdés, hogy megszerzi-e első angliai trófeáját Josep Guardiola vagy

Arsene Wenger sikerrel jár az egyetlen olyan szigetországi sorozatban, ahol eddig nem termett számára babér.

A meccs első helyzete az Arsenalé volt, nem is kicsi, Pierre-Emerick Aubameyang egészen közelről próbálkozhatott, de Kyle Walker erősen szorongatta, valószínűleg ez is kellett ahhoz, hogy a labda elakadjon Claudio Bravóban, a kipattanót pedig már nem bírta bekotorni az Arsenal támadója.

Ezzel nagyjából el is lőtte a puskaporát az Arsenal, a 18. percben pedig lecsapott a City: Bravo kirúgása után Sergio Agüero leütközte Shkodran Mustafit, majd egészen finom bokamozdulattal emelte át David Ospinát.

Ez volt az argentin 199. gólja a Cityben, és egymás után az ötödik Arsenal elleni tétmeccsén volt eredményes. A manchesteriek középpályája teljesen leradírozta az Arsenalét, így fordulhatott elő, hogy a londoniak néha a félpályáig sem jutottak el, igaz, támadásban a City sem gálázott.

A statisztika mindenesetre optimizmusra adhatott okot, mert az Arsenal 1987-ben és 1993-ban is hátrányból nyert Ligakupát, most azonban nem volt esélye a fordításra, mert az 57. percben Ilkay Gündogan lövésébe Vincent Kompany piszkált bele gólt érően.

Pár perccel később mindent eldőlt, Danilo passza után David Silva fordult le könnyen Calum Chambersről, aztán kilőtte a hosszú sarkot.

A hátralévő időben a City-drukkerek elszórakoztatták magukat, előbb a saját csapatuk labdajáratásánál olléztak, majd az Arsenal sikeres passzait fogadták hasonló reakcióval.

A cikk elején feltett kérdésre megkaptuk a választ, Guardiola megszerezte első angliai trófeáját, a City ezzel ötödször nyerte meg a Ligakupát,

Wenger átka pedig tovább tart, 2007 és 2011 után a harmadik fináléját is elbukta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik