Foci

Patrice Evra visszatért a Premier League-be

Patrice Evra és a West Ham United labdarúgócsapata szerdán megegyezett egymással, így a szabadon igazolható francia bekk a szezon végéig a londoniakat erősíti majd. A West Ham vezetőedzője az a David Moyes, akivel Evra korábban már dolgozott együtt a Manchester Unitednél, sőt, ő szerezte az utolsó manchesteri gólt a skót szakember irányítása alatt.

A 36 éves Evra a szezont még a Marseille játékosaként kezdte, de volt az emlékezetes afférja, amikor egy Európa Liga-mérkőzés előtt, már a bemelegítésnél piros lapot kapott, mivel az őt provokáló szurkolók közül az egyiket fejbe rúgta.

Döbbenet: Evra a meccs előtt, bemelegítésnél rúgott fejbe egy drukkert
Nem is léphetett pályára Portugáliában, kiálltották már a kezdő sípszó előtt.

Ezután teljesen megromlott a viszonya a marseille-i drukkerekkel, így a klubbal végül közös megegyezéssel szerződést bontott. Az eset miatt az UEFA 10 ezer euróra büntette, illetve eltiltották a nyárig a játéktól, de csak a nemzetközi kupameccsekre, így ez a Premier League-et nem érinti, pályára léphet az angol bajnokságban.

A korábban a többi közt a Monacóban és a Juventusban is megfordult Evrát vitte volna az Everton is, de végül a West Ham lett a befutó. 27-es mezszámban fog játszani, február 10-én, a Watford ellen debütálhat.

A rendkívül szórakoztató Instagram-oldallal bíró Evra manchesteri színekben 273 bajnokin játszott a Premier League-ben, hét gólja van. Angliában öt bajnoki címben és három Ligakupa-győzelemben volt része, a Community Shieldet pedig ötször nyerte el a Uniteddel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik