Foci

A Chelsea idénye mellett kapusát is bukhatja

Nincs könnyű helyzetben Antonio Conte, a Chelsea vezetőedzője. A címvédő 50 ponttal áll a tabella negyedik helyén, vagyis még éppen Bajnokok Ligáját érő pozícióban, ám előnye egyetlen pont az üldöző Tottenhammel szemben. Legutóbbi két meccsén hét gólt kapott és csak egyet rúgott a csapat, ráadásul nem riválisok, hanem a Borunemouth és a Watford ellen.

Ha mindez nem lenne elég baj a londoni kékeknek, a kapusuk, Thibaut Courtois is hangot adott elvágyódásának. A belga kapust évek óta hírbe hozták más csapatokkal, azonban kedden már a futballista nyilatkozott úgy, hogy Madrid az igazi otthona. Courtois-t csaknem 9 millió euróért szerezték meg az angolok 2011-ben a KRC Genktől, ám évekig az Atlético Madridban szerepelt kölcsönben, mielőtt átköltözött volna Londonba.

A hírek szerint azonban nem korábbi csapata, hanem a Real Madrid szeretné soraiban tudni, legutóbbi kijelentése pedig csak felkorbácsolták ezzel kapcsolatban az indulatokat.

A magánéletem is Madridhoz köt, mivel két gyermekem is ott él az anyjukkal. Minden nap beszélek a lányommal FaceTime-mal, aki mindig elmondja, hogy hiányzom. Amikor csak tehetem Spanyolországba utazom. Igen, a szívem Madridért dobog, de azt hiszem ez érthető is

– idézi a kapust a Foot Magazine.

A Chelsea játékosának 2019 nyaráig van szerződése, vagyis még két átigazolási időszak áll rendelkezésre, hogy pénzt is kapjon érte a klub – már ha nem sikerül hosszabbítani a belgával. Az első számú terv természetesebben az utóbbi, ezt a kapus is elismerte.

Ha kellek nekik, a Chelsea-vel kell beszélniük, de ez eddig nem történt meg. Az biztos, hogy egy nap visszatérek Madridba. Imádom a várost, megkönnyezted a búcsút. Értem, hogy miért most születnek ezek a pletykák, de én a Chelsea-re koncentrálok. Legutóbb abban maradtunk, hogy februárban ülünk újra tárgyalóasztalhoz, de nem kell kapkodnunk, hiszen 2019-ig él a szerződésem. Hosszabbítani akarok, mert jól érzem magam és a tudat, hogy Eden Hazard-t is meg akarja tartani a klub megnyugtató számomra.

 

 

Innentől a labda lényegében a Real Madrid térfelén pattog, mivel ők megadhatják a belga játékos számára az esélyt, hogy a családjával legyen és bizonyára egy nagy összegtől sem riadnak vissza. Az igazi kérdés az, hogy valóban szükségük van-e Courtois-ra?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik