Foci

Ilyet is ritkán hallani magyar focistától

Szoboszlai Dominik tett egy fontos és nagy lépést, mivel profi szerződést kapott a legtehetősebb osztrák csapattól, a Red Bull Salzburgtól. A 17 éves támadó középpályás az ősszel még a Salzburg fiókcsapatában, a Lieferingben szerepelt, ahol nagyon jól teljesített, 19 meccsen 7 gólig jutott.

Így aztán nem olyan meglepő, hogy a Salzburg visszarendelte, és ő az egyetlen olyan játékos az első csapat keretében, aki a kétezres években született.

Szerintem csak így van értelme csinálni. Mindent annak rendelek alá, hogy minél jobb futballista váljon belőlem, edzések után rendszeresen kint maradok, és gyakorlom a szabadrúgásokat, igyekszem minden téren fejlődni

– válaszolta az ifjonc, amikor a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt kérdezték tőle, igaz-e, hogy mindent a futballnak rendel alá, és a szabadidejében is azon agyal, hogyan lehetne még jobb játékos.

Nem egy szokványos mondat, mint ahogy az sem, hogy nincs példaképe és nem is lesz, de azt szeretné, ha a hozzáállásával és a teljesítményével egy napon majd őt emlegetnék példaképként. Szoboszlai nem akart arról beszélni, mivel lenne elégedett öt vagy tíz év múlva, szimplán megjegyezte, a munkában és a teljesítményben hisz.

Ha ez a profizmus és alázat a későbbiekben is megmarad, akkor előbb-utóbb teljesülni fog a nagy álma, és kiköthet a spanyol bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik