Foci

„A Ferencvárossal ezt senki nem teheti meg!”

Orosz Pál, a labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elég morcosnak és elszántnak tűnik őszi felfedezettjük, a ghánai Joseph Paintsil helyzetéről szóló nyilatkozatában.

Joseph Paintsil körül forr a levegő. Az Év sportolója gálán a ghánai szélső gólját szavazták meg az év góljának. A 19 éves futballista azonban nem vette át a díját. Mint kiderült, otthon volt még, ráadásul maláriában szenved.

Tizenkilenc évesen a Fradi legjobbja lett, de máris elveszíthetik a zöld-fehérek
A nyári átigazolási időszak utolsó pillanatában sikerült az év legjobb üzletét nyélbe ütnie a zöld-fehéreknek. Ám könnyen megeshet, hogy Joseph Paintsil amilyen hirtelen érkezett, olyan sebesen megy is tovább.

Nem sokkal később az is nyilvánosságot kapott, hogy a játékosnak már kutya baja, edz, ráadásul azért nem jön, mert a belga bajnok, a Genk szeretné megvásárolni.

Felvettük a kapcsolatot azzal a Zürichi jogi irodával, amely a Ferencváros képviseletét igen sikeresen el szokta látni. A Ferencváros a végsőkig el fog menni azért, hogy az igazát érvényesítse. Ez most már nem a pénzről szól, hanem arról, hogy a Fradival ezt senki sem teheti meg. El fogunk menni az UEFA-hoz, a FIFA-hoz. Minden érintettel felvettük a kapcsolatot, most fogjuk bevonni a ghánai magyar nagykövetséget is. Ez precedens értékű ügy lesz. Mindenki láthatja majd, hogy a Ferencvárossal ezt nem lehet megtenni

– fogalmazott Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. ügyvezetője.

Tanulságként a sportvezető azt vonta le, hogy a jog érvényesítése mindenek előtti szempont, hiszen aláírt szerződésük van a játékosukkal és annak korábbi klubjával, menedzsereivel.

A teljes nyilatkozatot itt nézheti meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik