Foci

A Dortmund elnöke odaszúrt a Dortmund nemrég menesztett edzőjének

Reinhard Rauball, a Borussia Dortmund labdarúgóklub elnöke hibának tartja, hogy nyáron Peter Boszra bízták a csapat irányítását.

Utólag nézve rossz döntés volt részünkről, különben nem kellett volna korrigálnunk

– nyilatkozta Rauball a Kicker magazinnak a decemberi edzőváltásról. Az elnök hozzátette: „egyszerűen nem működött a dolog”, és ezt még akkor is be kell vallania, ha számára emberileg fájdalmas.

Bosz utódja az a Peter Stöger lett, akit egy héttel korábban küldtek el a Bundesligában sereghajtó 1. FC Kölntől, és akinek két győzelemmel sikerült stabilizálnia a téli szünetben harmadik helyen álló Borussia Dortmund helyzetét.

Hiszek abban, hogy Stögerrel jobb lesz majd a csapat

– folytatta Rauball. Kiemelte: az 51 éves osztrák trénert képesnek tartja arra, hogy idővel olyan népszerűség övezze Dortmundban, mint jeles elődeit, Ottmar Hitzfeldet vagy Jürgen Kloppot.

Bosz a nyáron váltotta Thomas Tuchelt, irányításával az előző idényben kupagyőztes Borussia 15 forduló alatt 22 pontot szerzett, és a nyolcadik helyen állt a bajnoki tabellán. Menesztése előtt sorozatban nyolc bajnokin nem tudott győzni együttese (három döntetlen és öt vereség).

A csapat a Bajnokok Ligájától csoportharmadikként búcsúzott, így az Európa Ligában folytatja szereplését a 32 között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik