Foci

Új edző van, egyből nyert a Dortmund

Ahogyan arról írtunk, vasárnap menesztették Peter Boszt, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A helyét a Kölntől egy héttel korábban menesztett Peter Stöger vette át, egy külön cikkben be is mutattuk, hogyan jutott el eddig a mélypontig a Dortmund.

Valami bűzlik a Borussia Dortmundnál
Azt nem tudhatjuk, hogy a Borussia Dortmund nagyjából két hónapos vesszőfutása véget ért-e, azt viszont igen, hogy Peter Bosz állásába került a Werder Bremen elleni vereség.

Merthogy a BVB, amilyen jól kezdte a szezont, annyira visszaesett az utóbbi nem csak hetekben, hanem hónapokban. Konkrétan szeptember végétől csak a harmadosztályú Magdeburgot tudták legyőzni, a bajnokságban volt egy nyolcmeccses nyeretlen szériájuk.

Ennek most vége.

Kedd este a kiesési küzdelem egyik szereplőjéhez, a Mainzhoz látogattak, és ugyan a félidőben még 0-0- volt az állás, végül a dortmundiak nyerni tudtak, külön ki lehet emelni a második gólt, amikor Pierre-Emerick Aubameyang önzetlen passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kagava Sindzsit. Szeptember 30. után először a Bundesligában. Ezzel felugrottak a negyedik helyre, de akkora ott a sűrűség, hogy a forduló végéig hátrébb csúszhatnak. De ez most vélhetően senkit nem érdekel Dortmundban, csak a három pont.

A játéknap korábbi meccsén Gulácsi Péter csapata nem bírt a döntetlenkirály Wolfsburggal, 1-1 lett az a meccs. A wolfsburgiaknál ez már a TIZEDIK iksz volt az idényben. Tizenhat forduló alatt.

Eredmények – Bundesliga, 16. forduló

SC Freiburg-Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 1-2 (1-2)
FSV Mainz 05-Borussia Dortmund 0-2 (0-0)
VfL Wolfsburg-RB Leipzig 1-1 (1-0)

szerdán játsszák:
1899 Hoffenheim-VfB Stuttgart 18.30
Bayern München-1. FC Köln 20.30
Hertha BSC-Hannover 96 20.30
Bayer Leverkusen-Werder Bremen 20.30
Schalke 04-SC Augsburg 20.30

Fotó: Europress/AFP/Daniel Roland

Ajánlott videó

Olvasói sztorik