Foci

Lecsapott a karma a kapust fejbe rúgó csatárra

Charlie Austin, a Southampton csatára minden bizonnyal szeret a Huddersfield ellen játszani, hiszen elmondhatja magáról, hogy a harmadosztályban, a másodosztályban és a Premier League-ben is betalált ellene.

A Championshipben a QPR, a League One-ban a Swindon játékosaként szerzett gólt a Hudderdfield ellen, amelynek szombaton a Southampton mezében is betalált.

A meccs után viszont nem a fejesgóljáról esett a legtöbb szó, hanem arról a jelenetről, amikor a stoplisával Austin arcon találta a labdát már birtokló kapust, Jonas Lösslt.

A Twitteren és a különböző fórumokon arról megy a vita, hogy vajon Austin mozdulata szándékos volt-e, és bár nem tisztünk eldönteni a kérdést, de elég érthetetlen, hogy miért nem húzta vissza a lábát.

Lee Probert játékvezető mindenesetre nem adott sárgát Austinnak, akit a meccs hajrájában, már 1-1-es állásnál le kellett cserélni combsérülés miatt, a kárörvendő kommentelők pedig a karmát emlegetik.

Nem kizárt egyébként, hogy az angol szövetség utólag megbünteti majd Austint, aki azért is bánkódhat a sérülése miatt,

mert utolsó öt meccsén, amikor kezdő volt, összesen öt gólt szerzett.

A listavezető Manchester City folytatta óriási sorozatát, egymás után a tizenhetedik bajnokiját nyerte meg, így mostantól ez az angol rekord az élvonalban. Sergio Agüero mindkét gólját fejjel szerezte, ami először fordult elő vele, mióta Európában játszik, és immáron 101 gólnál tart a City otthonában az Etihadban.

A City pedig szintén 101 gólt szerzett 2017-ben a bajnokságban, ennyit egyetlen csapat sem szerzett a PL-ben egy naptári éven belül.

Premier League, 19. forduló:

Brighton – Watford 1-0 (0-0)
Manchester City – Bournemouth 4-0 (1-0)
Southampton – Huddersfield Town 1-1 (1-0)
Stoke City – West Bromwich Albion 3-1 (2-0)
Swansea – Crystal Palace 1-1 (0-0)
West Ham United – Newcastle United 2-3 (1-1)
Everton – Chelsea 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik