Foci

A Chelsea csak a gólvonalig jutott az Everton ellen

Sam Allardyce érkezése óta összekapta magát a nyáron majdnem 160 eurót költő Everton, amely az új menedzserrel ötödik, sorozatban pedig hatodik találkozóján is veretlen maradt. Ami azért számít bravúrnak, mivel a 19. fordulóban a címvédő Chelsea látogatott a Goodison Parkba.

Antonio Conte csapatában nem játszhatott a sárga lapok miatt eltiltott Álvaro Morata, de így voltak helyzetei bőven a londoniaknak, az első félidőben Phil Jagielka, az Everton védője Tiemoue Bakayoko és Willian lövése után is a gólvonalról mentett.

A második félidőben Jordan Pickford, az Everton kapusa Pedro és Eden Hazard lövését is kitolta, egy ízben pedig Ashley Williams sietett a segítségére, aki Marcos Alonso lövésénél kivágta a kapuson már túljutó labdát. Williams nem csak óvta, veszélyeztette is a saját kapuját, mentésnek szánt fejese ugyanis a kapufán csattant, de ma ezt is elbírta az Everton.

Amely remekül bekkelt, elöl viszont semmit sem mutatott, 2011 decembere óta először fordult elő a csapattal, hogy hazai pályán egyszer sem találta el a kaput, bár így is összejöhetett volna a slusszpoén, ha a hosszabbításban Michael Keane szöglet utáni fejese behullik.

Ezek után ne csodálkozzunk, hogy 0-0 lett a vége. A Chelsea így maradt a harmadik, az Everton pedig a kilencedik a tabellán.

Premier League, 19. forduló:

Everton – Chelsea 0-0

Kiemelt fotó: Paul ELLIS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik