Foci

Kane még Messit is lenyomhatja

A hetedik helyezett Tottenham 3-0-ra győzött a forduló előtt még éppen előtte álló Burnley otthonában, és ezzel felnyomult az ötödik pozícióba. A Tottenhamnek mázlija volt a meccs elején, mert Dele Allit kiszórhatta volna a bíró, amikor keményen beleszállt Charlie Taylorba, de a Spurs középpályása csak sárgát kapott érte.

Aztán éppen Alli harcolta ki azt a tizenegyest, amelyből Harry Kane megszerezte a vezetést a Tottenhamnek.

A Tottenham sokáig a legjobb helyzeteket is elrontotta ezután, de a második félidő közepén Moussa Sissoko passza után Kane bevitte a második találatot.

A meccs már eldőlt, de Kane nem elégedett meg ennyivel, labdát szerzett, majd pazarul fejezte be az általa indított akciót egy bal alsóba küldött lövéssel, megszerezte ezzel a hetedik mesterhármasát a Spurs mezében ebben az évben.

A mostani bajnokságban ez volt a 15. gólja, így Mohamed Szalah kapott egy társat a góllövőlista élén.

Ebben a naptári évben Kane 36 gólt szerzett a PL-ben, ennyit csak Alan Shearer tudott összehozni, aki 1995-ben 42 meccsen termelt 36-ot.

Kane-nak 34 találkozón jött össze a 36 gól, és 26-án a Southampton elleni bajnokin elérheti, hogy egyedüli csúcstartó legyen.

Kane nemzetközi viszonylatban is nagy versenyben van az első helyért, jelenleg 53 góllal áll, így az El Clásicón betaláló Lionel Messi mögött a második Cristiano Ronaldóval, Robert Lewandowskival és Edinson Cavanival holtversenyben.

Ha Kane duplázni tud a Soton ellen, ő lesz 2017 legjobb góllövője, ráadásul úgy, hogy a riválisainál kevesebb meccset is játszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik