Foci

A Chelsea-csatár furcsa sárga lapján vitatkozik fél Anglia

A Bournemouth játékosa, Dan Gosling azt gondolhatta, sikerült hosszabbításra menteni a Chelsea elleni Ligakupa-negyeddöntőt, amikor a 90. percben bevette a londoniak kapuját. A Chelsea azonban a középkezdés után egyből válaszolni tudott, Eden Hazard sarkazása után Álvaro Morata pöckölte be a labdát, amivel el is intézte, hogy csapata bejusson az elődöntőbe.

A gólja után Morata a labdát a meze alatt tette, a hüvelykujját pedig bekapta, ezzel üzent feleségének, aki első gyermeküket várja. Rögzítsük, Morata nem vette le a trikóját, nem mászott ki a drukkerekhez, nem mutogatott az ellenfél szurkolótáborának. Mégis sárga lapot kapott a bírótól a gólöröm miatt, és mivel ez az ötödik figyelmeztetése volt, nem játszhat szombaton, az Everton elleni meccsen.

Később aztán a Mirror cikkéből kiderült, hogy nem a gólörömért kapta a sárgát, hanem azért, mert nem adta oda a labdát az érthetően sietni próbáló vendégeknek, sőt el is rúgta azt, Lee Mason játékvezető pedig ezt úgy ítélte meg, hogy késleltette a játék újraindítását. Antonio Conte, a Chelsea edzője meg is feddte Moratát az eset miatt, hiszen így a házi gólkirály nélkül utaznak az utóbbi időben feltámadó Evertonhoz.

Így azért már más a leányzó fekvése, de ettől még tény, hogy a gólörömöt büntető szabály az egyik legidétlenebb dolog, amit valaha kitaláltak.

Kiemelt fotó: Kieran Galvin / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik